‘Radiohead geeft beperkt aantal festivalshows’

Radiohead

Radiohead verzorgt maar een select aantal festivaloptredens in 2017. Dat zegt de festivaldirecteur van het Poolse Open’er Festival in een interview.

De iconen van de alternatieve rock blijven geheimzinnig rondom hun tourplannen voor komend jaar. Op de agenda staan tot dusverre alleen optredens op Glastonbury en Open’er 2017.

Interview Open’er

In een livechat meldt de festivaldirecteur van Open’er dat het een behoorlijke klus was om de band te strikken. De organisatie had al in 2015 contact gelegd met Radiohead. Toen al werd de tour voor 2017 vastgelegd. Hierdoor sprongen veel geïnteresseerde festivalorganisatoren te laat in en konden ze de band niet boeken.

Slechts een handjevol shows

Radiohead zal wederom maar een beperkt aantal shows geven tijdens de komende tour. Volgens de directeur worden slechts enkele Europese landen bezocht en moeten organisatoren het geluk hebben dat hun festival op de route ligt. Dit jaar bezochten de rockers voornamelijk concertzalen en werden onder meer de festivals Primavera en NOS Alive aangedaan.

Lange optredens

Als Radiohead dan toch op een festival staat, dan doen ze dat ook goed: de shows van Radiohead zullen welgeteld 2,5 uur van lengte zijn! Classics als Paranoid Android, Karma Police en Creep kwamen de afgelopen tour bijna iedere show aan bod. Een voorproefje vind je in dit artikel.

Foto: Eric Pamies
Foto: Eric Pamies

Festivals

Welke festivals Radiohead in 2017 zal aandoen blijft vooralsnog onbekend. Een optreden op Pinkpop zit er in niet in, Jan Smeets gaf onlangs aan dat alle aanbiedingen zijn afgeslagen. Rock Werchter is daarentegen wel een reële optie; Open’er vindt in hetzelfde weekend plaats.

Komende maanden zullen de puzzelstukjes rondom de affiches langzaam in elkaar gaan vallen. Kriebelt het om een duikje te nemen in het gonzende geruchtencircuit? Op ons forum wordt volop gespeculeerd over de meest recente ontwikkelingen binnen festivalland.