Interessant nieuws voor de metalheads. Into The Grave maakt vandaag de eerste 9 namen bekend voor de volgende editie. Onder andere Amon Amarth, Saxon en Arch Enemy maken hun opwachting in Leeuwarden.

Het festival maakt daarnaast ook nog eens de komst van Alestorm, Powerwolf, Overkill, Whitechapel, Ember Falls en Hail Of Bullets bekend. Daarmee zijn direct de headliners voor het tweedaagse metalfestival bekend. Amon Amarth en Saxon gaan allebei een festivaldag afsluiten. Hiermee is het affiche al voor meer dan de helft gevuld, er worden nog 6 acts bekendgemaakt.

into-the-grave

Amon Amarth

De Zweedse vikingen van Amon Amarth zijn legendes in de metalwereld. Met hun verpulverende melodische deathmetal en explosieve liveshows is de band uitgegroeid tot een groep die elke metalhead eens gezien moet hebben. Sinds de oprichting in 1988 werden er 10 studioalbums uitgebracht. Jomsviking is de meest recente en zag dit jaar het licht. Je kan Amon Amarth kennen van ‘Twilight Of The Thunder God’, ‘Guardian of Asgaard’ en ‘Raise Your Horns’.  De band was dit jaar nog te zien op Rock am Ring, Graspop en FortaRock. Vorige week gaven de heren een optreden in de Tilburgse 013.

Into The Grave 2017

Into The Grave vindt plaats op 11 en 12 augustus in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste gitaarfestivals van Nederland. Early-birds zijn verkrijgbaar voor €35,-. Wanneer deze uitverkocht zijn gaat een weekendticket voor Into The Grave €45,- kosten. Afgelopen jaar waren Slayer, Airbourne en Kreator te zien op het festival

 

 

DELEN
Sam
Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot aan Underworld. Werkzaam in de zorg en in opleiding tot verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Jera On Air.