Pinkpop 2017 strikt Green Day

Green Day, Pinkpop
Photo: Frank Maddocks

Nieuws uit Landgraaf! Niemand minder dan Green Day is headliner op Pinkpop 2017. In een tourschema dat vanochtend bekend werd is Landgraaf te zien. De band sluit op (Pinkster)zondag 4 juni het festival af.

Het is de eerste bevestiging voor Pinkpop 2017. Welke headliners we verder we kunnen verwachten? In ieder geval niet Radiohead, Pearl Jam en Foo Fighters. Check onze geruchtenpagina voor andere circulerende headliners.

Eerder dit jaar maakte Green Day al bekend dat ze volgend jaar te zien zijn op de Duitse dubbelfestivals Hurricane en Southside en British Summer Time. Een grotere Europese festivaltour leek toen al aanstaande.

En dan kan Pinkpop 2017 natuurlijk niet worden overgeslagen. Festivalgangers houden van Green Day en de heren houden blijkbaar ook van Pinkpop. Het is namelijk de derde keer dat de band afreist naar het zonnige Zuiden. In 2010 en 2013 sloten ze al eerder een dag op Megaland af.

Green Day op Pinkpop

Revolution Radio

Volgend jaar bestaat de band rondom Billie Joe Armstrong 30 jaar en dat vraagt om een fantastisch festivalfeestje. Een jubileum vraagt natuurlijk om een mooi gebaar tegenover de fans. Komt het even goed uit dat de heren het afgelopen jaar druk in de studio in de weer zijn geweest! Green Day brengt met Revolution Radio alweer het twaalfde album mee naar de festivals. Ook dit album bevat nummers die de festivalweides op hun grondvesten doen trillen. Dus bereid je goed voor en zorg dat je ook de nieuwe nummers uit volle borst mee kunt zingen.

Afsluiten met ‘Good Riddance (Time Of Your Life)

https://youtu.be/F27tQHd09xo

Na een uur beuken en schreeuwen op de vele punkhits, gaan de lichten uit en een spot aan. Zanger Billie Joe Armstrong staat alleen en pakt zijn akoestische gitaar. De knallende festivalset wordt afgesloten met dé ballad. “I hope you had the time of your life”. Ja, Billie Joe, we hadden vanavond de tijd van ons leven!

Is ‘Good Riddance (Time Of Your Life)’ ook in jouw ogen de beste en lekkerste manier om een festivalset af te sluiten? Breng dan je stem uit in onze zoektocht naar de allerbeste Set Closer!

Pinkpop 2017

NPO 3FM/Ben Houdijk
NPO 3FM/Ben Houdijk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op het Megaland terrein in Landgraaf. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt naar verwachting begin maart plaats. Ticketinformatie is nog niet bekend. Vorig jaar tikte je €95,- weg voor een dagje Pinkpop en €195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina.

Jan Smeets maakte eerder al bekend dat Radiohead, Foo Fighters en Pearl Jam niet van de partij zijn in 2017. Op ons forum wordt er flink gediscussieerd over de resterende namen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen