In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste nummer om een festivalset mee af te sluiten. Deze week is het de beurt aan ‘When You Were Young’, van niemand minder dan The Killers. Op dit moment staat er enkel nog een gig in Mexico op het tourschema, maar met het vijfde studioalbum op komst, kan hier zeker verandering in komen.

Met hoeveel munten waardeer jij ‘When You Were Young’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.
[yasr_visitor_votes size=”large”]
Voor een donker podium dreunen de de woorden “encore, encore!” over het veld. Al zeker anderhalf uur ben je door The Killers een ware beleving in gezogen, waar echter nog steeds één ding mist. Als de bekende gitaarmelodie plots door speakers heen raast, is het raak. Al dansend, springend en zingend op de nostalgische klanken, dwaal je af naar vroeger: “like you imagined when you were young”.

‘When You Were Young’ was de leadsingle van het album Sam’s Town uit 2006. Het nummer was de eerste stap die de band zette in de richting van heartland rock. Deze ‘nieuwe stijl’ was geïnspireerd op de muziek van Bruce Springsteen. Voornamelijk het nummer ‘Born to Run’ heeft veel invloed gehad op het schrijfproces. Al snel werd deze nieuwe hit van The Killers bekroond met een nummer 14 positie in de Billboard Hot 100 en nummer 69 in de iTunes Top 100 Best Sellers van 2006. Met dit succes werd de plaat al gauw in het rijtje gezet naast ‘Mr. Brightside’ en ‘Somebody Told Me’, die beide verschenen in 2004.

Naast het feit dat ‘When You Were Young’ een waar succes was voor The Killers, is ook de bijbehorende video met veel lof bekroond. De clip, geregisseerd door Anthony Mandler, werd genomineerd in voor Best Short Form Music Video. De clip bestaat uit meerdere flashbacks, die gezamenlijk het verhaal van een al voorbije relatie vertellen. De originele beelden eindigen met de scène waarin de vrouw de situatie accepteert. Echter is er ook een alternatieve clip verschenen, waarin de vrouw in haar verdriet van een klif af springt.

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘When You Were Young’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!

Tussenstand

‘When You Were Young’ is inmiddels de 39e nominatie voor Beste Set Closer. Vorige week presenteerden we de tussenstand. Met een stevige score van 4,6 staat het nummer ‘Song For The Dead’,  van Queens Of The Stone Age, bovenaan. Met een klein verschil lijkt Kaiser Chiefs met het nummer ‘Oh My God’ er met zilver vandoor te gaan. Terecht? Je kunt alle nominaties nog eens rustig beluisteren in onze Spotify-playlist. Breng je stem uit op alle reeds behandelde Set Closers of laat via de comments weten welk nummer je nog mist!