Live vlak voor Pinkpop naar Amerikaanse festivals

Dat er festivalshows voor Live aan zaten te komen was al langer duidelijk. Nu zijn daar dan ook de eerste bevestigingen voor de band. Het viertal staat komende zomer in originele bezetting op MMR*B*Q en Rock On The Range.

Vooralsnog zijn er dus enkel Amerikaanse festivalshows bekend voor Live. Of ook Europese festivals de band mogen verwelkomen is nog onduidelijk. Het zou echter niet voor het eerst zijn dat een band na Amerikaanse festival de oversteek maakt. Afgelopen jaar was onder meer Red Hot Chili Peppers vlak voor Pinkpop nog in Amerika te vinden.

MMR*B*Q is een festival dat wordt georganiseerd in New Jersey, Amerika. Naast Live staan ook acts als Godsmack en Bush op het affiche. Ook Rock On The Range vindt plaats in Amerika. Naast het terugkerende viertal kan het festival ook Of Mice and Men toevoegen aan de line-up. Het derde festival waar Live te vinden is, is Bottlerock. Dit festival maakt vandaag haar line-up – met onder meer Foo Fighters en Maroon 5 – bekend.

Reünie Live

De afgelopen maanden werd er flink gespeculeerd over een reünie van de band. Halverwege november werd duidelijk dat het echt zou gaan gebeuren. In 2009 viel de band uiteen en begon leadzanger Ed Kowalczyk vrijwel meteen aan een solo-carrière. Kowalczyk stond als solo-artiest op een hoop festivals. Zo was hij de afgelopen jaren in Nederland onder meer te vinden op Dauwpop, Bospop, Bevrijdingspop en Pinkpop.