Advertisement

Liveblog: Pinkpop perspresentatie 2014

Pinkpop Welkom

Volg alle ontwikkelingen rondom Pinkpop 2014 hier. Van minuut tot minuut houden we alle nieuwtjes en laatste geruchten voor je bij. Wie is van de partij? Rolling Stones en Arctic Monkeys? Wie vult het nieuwe vierde podium? Zet je stoel in de ligstand, pak er een biertje bij en laat deze pagina open staan. Vergeet vooral niet je mening te geven op ons forum. Enjoy!

13.45: De band is inmiddels begonnen aan de afsluiting van de persconferentie. Zo dadelijk volgt een overzicht van alle informatie gegeven in de afgelopen 2 uren.

13.43: Niet Paolo Nutini, maar Jett Rebel is de surprise-act van vandaag. Band lijkt helaas kwijt te zijn.

13.41: The Rolling Stones verslaat Coldplay en is duurste band die Pinkpop ooit heeft geboekt bevestigd Jan Smeets.

13.39: Op camping A en B wordt er tot 3 uur ’s nachts gefeest volgens Jan Smeets.

13.35: Een jongeman vraagt om de handtekening van Jan Smeets. Mooi om te zien!

13.32: Er zullen voor iedere dag zo’n 30.000 kaarten beschikbaar zijn. Ook zijn er in totaal 30.000 combi-tickets dit jaar.

13.31: Weekendkaarten zullen 175 euro kosten, dagkaarten gaan voor 90 euro over de toonbank.

13.30: Nog even een klein overzichtje van de zojuist bekend gemaakte line-up:

Zaterdag 7 juni
Rolling Stones, John Mayer, Ed Kowalczyk, Joe Bonamassa, Bastille, White Lies, HAIM, Flogging Molly, Epica, Les Djinns

Zondag 8 juni
Arctic Monkeys, Editors, Limp Bizkit, The Boxer Rebellion, Ed Sheeran, Robert Plant And The Sensational Space Shifters, Paolo Nutini, Rudimental, Chef’Special, Twenty One Pilots, Portugal. The Man, North Mississippi Allstars

Maandag 9 juni
Metallica, Avenged Sevenfold, Biffy Clyro, Rob Zombie, Mastodon, Arcade Fire, Jake Bugg, Stromae, Kodaline, Jett Rebel, Gogol Bordello, Ghost, Clean Bandit

13.28: Een biertje kost dit jaar nog steeds 2,50

13.25: Dat waren alle namen voor vandaag. Tevreden, of juist niet? Laat op ons forum vooral weten wat jij er van vindt!

13.23: Op het nieuwe vierde podium zullen in totaal 9 (wat alternatievere) acts spelen. Ook zij zullen later bekend worden gemaakt.

13.22: Er moeten nog drie namen bekend worden gemaakt, deze zullen op een later moment volgen.

13.21: Jan Smeets: “Iedereen wilde op Pinkpop staan , er moesten keuzes worden gemaakt”.

13.17: MAANDAG: Metallica, Avenged Sevenfold, Mastodon, Arcade Fire, Clean Bandit, Ghost, Bombay Bicycle Club, Gogol Bordello, Jett Rebel, Stromae, Kodaline, Jake Bugg, Rob Zombie, Biffy Clyro

13.10: Arctic Monkeys headlinen de zondag

13.05: ZONDAG: Arctic Monkeys, Editors, Limp Bizkit, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Ed Sheeran, Rudimental, The Boxer Rebellion, Chef’Special, North Mississippi Allstars, Portugal, The Man, Twenty One Pilots, John Newman, Paolo Nutini, The Kooks

12.55: Even tijd om bij te komen, Epica staat nu op het podium.

12.53: The Rolling Stones headlinen de zaterdag

12.49: Leon Ramakers (van Mojo) aan de lijn: The Rolling Stones staan definitief op Pinkpop 2014!

12.49: De telefoon gaat in Paradiso, wie is er aan de andere kant van de lijn?

12.48: ZATERDAG: Haim, John Mayer, Ed Kowalczyk, Flogging Molly, Epica, White Lies, Les Djinns, Bastille

12.38: The Boxer Rebellion treedt nu op.

12.23: Rokende servers op het Festileaks hoofdkwartier, onze site balanceert op het randje van overbelasting. De persconferentie is inmiddels afgetrapt met een optreden van Nu of Nooit winnaar Les Djinns.

11.56: Wij zitten er klaar voor. Vanaf 12 uur houden we jullie up-to-date over de bekendmakingen op de Pinkpop-persconferentie!

11.41: La Chiva Gantiva heeft volgens deze Pinkpop-fan een optreden op Pinkpop verklapt. De band retweette opvallend genoeg onderstaande tweet. Op de vraag of ze op Pinkpop staan dit jaar reageren ze met deze tweet: ‘we come like bombe molotov just for you!!!’. De komende twee uur zullen we te weten komen of de Belgische band daadwerkelijk op Pinkpop staat.

la chiva gantiva pinkpop tweet

11.24: Terwijl iedereen in spanning afwacht neemt Jan Smeets nog even een selfie op de Pinkpop-instagram. Succes Jan!
jan smeets selfie

11:10: Wie wordt die laatste headliner? Arctic Monkeys? Kings Of Leon? Aerosmith? Of worden de hoge kosten van o.a. The Rolling Stones, Metallica, Editors en Arcade Fire gecompenseerd met een kleinere headliner als Kasabian of John Mayer? Na 12.00 uur weten we het!

11.01: Aardschok meldt dat naast Lenny Kravitz en Joe Bonamassa ook Rob Zombie op Pinkpop staat. Volgens het blad staat de band op de ‘hardere’ dag, namelijk de maandag, op het festival. Het is maar de vraag hoe serieus Aardschok nog genomen kan worden; eerder deze ochtend ontkende Jan Smeets de komst van Lenny Kravitz.

10.58: Zowel de organisatie van Pinkpop als Ticketmaster waarschuwen fans van het festival voor valse kaarten. De twee benadrukken dat alleen via Pinkpop en Ticketmaster officiële kaarten te verkrijgen zijn. De kaartverkoop start zaterdag 15 maart om 10:00.

10.48: Cas Hieltjes, frontman van Go Back To The Zoo, meldt via twitter dat ze niet op Pinkpop staan dit jaar.

10.07: Over circa een uur zullen de overbelastingsproblemen opgelost zijn. Dan zal de blog weer automatisch verversen.

9.30: Onze server begon te roken. Helaas kunnen we vanwege de grote bezoekersaantallen de pagina niet automatisch meer laten verversen. Dit is aan jullie festivalgangers!

9.12: De officiële Stones-app meldt dat de Stones naar Pinkpop (en TW Classic) komen. Het gaat dus gebeuren!

Rolling Stones

08.51: Nog een kleine drie uur te gaan tot de perspresentatie. Zouden er in de tussentijd nog namen lekken? Mocht het gebeuren, wij zitten er bovenop.

08.21: Giel heeft zojuist met Smeets gebeld. De pinkpopbaas herhaalt wederom dat hij wacht op een telefoontje rondom de Stones en dat het zomaar zou kunnen dat we vandaag geen nieuws krijgen wat de Stones betreft. Ook vroeg Giel naar het (naar wat nu blijkt) nepaffiche, waarbij Smeets Lenny Kravitz en Disclosure keihard ontkracht. Over John Mayer kon Smeets weer niks zeggen. Helaas zat het blad Aardschok er dus klaarblijkelijk naast toen zij meldden dat Lenny Kravitz en Joe Bonamassa op de zaterdag zouden staan.

Wél wordt Paolo Nutini wederom bevestigd en hebben we weer een nieuwe naam te pakken: Jett Rebel.

07.58: Ook te lezen in de Spits van vandaag: „Als de Stones komen, maken zij dat bekend, niet ik”, aldus Jan Smeets. Volgens de festivalbaas doen de rockers waarschijnlijk achttien shows in Europa op de komende tour, maar mochten de Stones daarbij zitten, dan zouden we dat van de Stones zelf moeten horen. Kortom, de knoop is nog niet doorgehakt en het is wachten op de Stones en -natuurlijk- de perspresentatie van vandaag. Het hele artikel kun je hier lezen.

07.42: In de Spits van vandaag is te lezen dat Paolo Nutini op de zondag zal spelen. Daarmee zijn we weer een naam verder, op naar de volgende!

Paolo Nutini

07.26: De ochtendkranten durven hun vingers er nog niet aan te branden. Er wordt nog niet gesproken over het ‘gelekte programma’.

06.56: Giel belt zometeen met Jan Smeets en zal ongetwijfeld informeren naar de ‘gelekte namen’.

06.54: Paolo Nutini treedt vandaag op bij Giel in de ochtendshow. Een zelfbevestiging lijkt aanstaande?

06.39: De perspresentatie begint vandaag om 12.00 uur.

06.28: Ingewijden laten vanzelfsprekend niets los. Er wordt wel gesproken over ‘The Big Announcement’, klokslag 13.00 uur.

06.20: Het ‘gelekte programma’ heeft de gemoederen gisteren flink bezig gehouden. Gaat het feest vandaag gewoon verder?

06.10: Een wel zeer goede morgen! De grote dag is aangebroken. Ik trap af met een kopje koffie.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen