Sabaton, Mastodon, A Day To Remember en anderen naar Graspop 2017

Graspop
Foto: Dorien Goetschalckx

Het affiche van Graspop is opnieuw een aantal namen rijker! Het festival voegt vandaag 15 namen toe aan het programma. Onder andere Sabaton, Mastodon en A Day To Remember zijn van de partij in Dessel.

Daar blijft het niet bij. Ook Gojira, Max & Iggor Cavalera Return To ROOTS en Every Time I Die komen naar Graspop. Architects komt het afgezegde optreden van vorig jaar goedmaken. Check hieronder alle bevestigingen:

Eerder werd bekend dat ook Rammstein, Evanescence, Deep Purple, Alter Bridge, In Flames en Opeth op het festival spelen.

Architects

De metalcoregiganten van Architects weten van geen ophouden. De band stond afgelopen jaar op festivals als Rock Am Ring, Fortarock en Greenfield. In augustus overleed oprichter en gitarist Tom Searle. Waar veel mensen dachten dat dit weleens het einde van Architects kon zijn gaf de band nog een uitgebreide tournee in Europa. Ook in Amsterdam gaven de mannen acte de présence. Daarnaast kwam vorig jaar het meest recente album All Our Gods Have Abandoned Us uit. Een plaat die op veel lovende reacties kon rekenen en in veel jaarlijstjes te vinden was. Dit jaar is Architects te zien op Jera On Air, Nova Rock en Download Paris.

Graspop 2017

Graspop
Foto: Dorien Goetschalckx

Graspop Metal Meeting is een begrip. Metalfans uit heel Europa zakken jaarlijks af naar het Belgische Dessel om hun favoriete bands in actie te zien. Graspop 2017 vindt komend jaar plaats van 16 tot en met 18 juni. Met Rammstein, Deep Purple en Evanescence liggen de drie hoofd-headliners vast. Vorig jaar stonden onder meer Iron Maiden, Black Sabbath en Volbeat bovenaan het affiche, dat sinds 2014 welgeteld zes headliners kent. De kaartverkoop voor het festival is inmiddels al even onderweg. Voor een combiticket betaal je € 195,-. Dagkaarten voor het festival in Dessel gaan morgen om 10.00 uur in de verkoop.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam