Video: Lionel Richie op Vina Del Mar 2016

Lionel Richie

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Lionel Richie op Vina Del Mar 2016.

Eigenlijk durf je het niet toe te geven, maar we weten het zeker: Lionel Richie is ook een van jouw guilty pleasures! Van mierenzoete ballades tot regelrechte funk-hits die de pan uit swingen: Lionel Richie staat garant voor een lange feel-good show. De 67-jarige Amerikaan deed afgelopen zomer verschillende Europese festivals aan, waaronder ons eigen Pinkpop. Hij schudde er de ene na de andere klassieker uit zijn mouw en liet ons stralen van de eerste tot de laatste minuut. Hang die discobal op en bekijk zijn hele festivalconcert op Vina Del Mar 2016 terug!

Lionel Richie

Een man met zo’n rijk oeuvre als Lionel Richie behoeft eigenlijk geen introductie. De wereldberoemde Motown-zanger richtte in 1968 samen met een handjevol medestudenten de Commodores op en was verantwoordelijk voor een groot deel van hun hits, waaronder ‘Brick House’ en ‘Three Times A Lady’. Zijn solocarrière was misschien wel net zo succesvol, met als absolute hoogtepunt het album Can’t Slow Down uit 1983. Nu, 33 jaar later is er maar weinig van zijn energie verloren gegaan. Lionel verbindt nog altijd jong en oud met zijn tijdloze hits en brede glimlach.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy