Lionel Richie kondigt Europese festivals aan; Pinkpop 2023 lijkt mogelijk

Lionel Richie

‘All Night Long’-hitzanger Lionel Richie komt naar Europa in 2023. Zijn tour bevat momenteel een groot gat waar Pinkpop mogelijk met gemak in kan springen.

Even leek het kat in ‘t bakkie dat Lionel Richie één van de headliners van Bospop 2023 kon worden. Het zou ook haast poëtisch geweest zijn, nadat zijn headlineshow op Bospop tot twee keer toe niet doorging. Maar nu zijn er wat extra tourdata bij die roet in het eten gooien. Richie staat namelijk 6 juli in Marbella en 8 juli in Lissabon, wat de komst naar het festival in Weert onwaarschijnlijk maakt.

De deuren naar Limburg zijn echter nog niet helemaal gesloten voor de Commodores-zanger. Tussen 14 en 21 juni is er nog ruimte in het tourschema, waar Pinkpop gretig gebruik van kan maken. 

Geen nieuw gezicht op Pinkpop

Lionel Richie stond in 2016 ook al in Landgraaf. Toen vergezelde de zanger onder andere headliner Paul McCartney op de slotdag van Pinkpop. Een soortgelijke constructie zien we nu ook wel gebeuren. Richie zou qua doelgroep en muziek een perfect bruggetje zijn naar een van de reeds aangekondigde headliners, P!nk of Robbie Williams

Wordt Pinkpop 2023 de eerste editie met drie pop-headliners? Of krijgt de zondag een traditioneel tintje met een rock act? Check de grootste kanshebbers in het Pinkpop geruchtenoverzicht.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen