Bevestigd: Justin Bieber op Pinkpop 2017

Bommetje! Het hoge woord is eruit. Justin Bieber komt naar Pinkpop 2017. De zanger sluit op zaterdag 3 juni het festival af.

Geruchten over de komt van Justin Bieber gingen al een tijdje de ronde. Al in november legden we de link tussen de Canadese popster en het Limburgse festival. Sindsdien was het de nummer 1 kanshebber voor de derde headlinespot.

Justin is een bijzondere toevoeging die niet geheel in het straatje van de eerdere bekendmakingen past. Naast het tieneridool pronken onder meer Green Day, Kings of Leon en System Of A Down op het affiche. De hele line-up wordt op 8 maart bekend gemaakt. Dan is de traditionele Pinkpop Perspresentatie, die je live kunt volgen via Festileaks.

Eerder liet Jan Smeets in een interview weten dat Pinkpop aankomend jaar een koerswijziging in genre zal maken. Er zal meer ruimte gemaakt worden voor bijvoorbeeld hiphop en dance. ‘Het wordt anders, maar net zo goed,’ zei de festivalbaas.

Justin Bieber

De 22-jarige Justin Bieber is de grootste popster van de wereld. We maken kennis met hem wanneer hij als tieneridool een hit scoort met ‘Baby’. Vijf jaar later herkennen we die Justin Bieber niet meer terug, als hij in 2015 Purpose uitbrengt. Door samenwerkingen met de beste producers van de aardbol – we noemen een Skrillex, we noemen een Diplo – zet hij zich definitief op de kaart als volwassen geworden showman. Singles als ‘Sorry’, ‘What Do You Mean?’ en ‘Love Yourself’ zijn maandenlang niet van de radio te slaan. Met de bijbehorende Purpose tour verkocht Bieber al tal van stadions uit (waaronder 2 keer de Arnhemse Gelredome), maar dit jaar is het ook tijd voor de festivals. Naast Pinkpop vinden we hem onder andere op het Italiaanse I-Days Festival en Den Store Sommerfesten in Noorwegen. Het belooft feest te worden.

Pinkpop 2017
Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. De komst van Green DaySystem Of A Down, Martin Garrix en Kings of Leon was al bekend. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt op 8 maart plaats.

De kaartverkoop start 3 dagen later; op zaterdag 11 maart. Ticketprijzen zijn nog niet bekend. Vorig jaar legde je € 95,- neer voor een dagje Pinkpop en € 195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over de andere mogelijke namen van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen