Geruchtenoverzicht: wie wordt de derde headliner van Pinkpop 2017?

justin bieber

De line-up van Pinkpop begint vorm te krijgen. We hebben al twee van de drie headliners: Green Day voor zondag en Kings of Leon voor maandag. De grote vraag is nu: wie wordt de hoofdact van de Pinkpop-zaterdag? We zetten alle kanshebbers op een rijtje in een overzicht.

Justin Bieber

We trappen meteen af met de meest controversiële kanshebber. De Canadese popzanger Justin Bieber domineert al maanden de Pinkpop-geruchten. Het tieneridool tourt deze zomer met onze landgenoot Martin Garrix. Zo staan ze al samen op op onder andere I-Days, British Summer Time en Den Store Sommerfesten. Martin werd natuurlijk reeds bevestigd voor de Pinkpop-zaterdag, dus het lijkt slechts een kwestie van tijd tot zijn maatje wordt bevestigd. In de buurt is Bieber in ieder geval: op 5 juni staat een optreden in Denemarken gepland. Hoewel Pinkpop nooit eerder een popartiest zoals Bieber boekte als headliner zou de boeking passen in de voornemens van het festival om meer pop- en danceartiesten te programmeren. Kortom: topfavoriet voor de spot.

The Killers

The Killers stonden in 2009 en 2013 al op Pinkpop en ook dit jaar is de band uit Las Vegas weer een goede mogelijkheid voor een afsluitende spot. De rockgroep heeft inmiddels een aantal Europese festivals op de planning staan. Bovendien is het alweer een aantal jaar geleden dat de Amerikanen in ons land optraden. Mogelijk valt Pinkpop echter te vroeg voor The Killers, want de Europese optredens staan vooralsnog pas vanaf eind juni op de agenda. Dat is een paar weken na het festival in Landgraaf. Een ander tegenargument: een boeking van The Killers zou een kopie betekenen van het affiche van Pinkpop 2013. Ook toen waren Kings of Leon, Green Day en The Killers de hoofdacts.

Linkin Park

Linkin Park

Linkin Park is de laatste jaren niet weg te denken uit het festivalcircuit en ook dit seizoen is de rockband weer van de partij. Optredens op onder andere Rock Werchter zijn bevestigd. Een week na Pinkpop staat de band op het Download festival in Parijs. Trapt Linkin Park de tour af in Landgraaf? Die kans lijkt er in ieder geval in te zitten. De laatste keer dat de mannen uit Californië op Pinkpop stonden, was in 2012. Ook in 2007 was de band van de partij.

Aerosmith

Tot groot verdriet van de fans geeft Aerosmith in 2017 zijn allerlaatste tour. Voor de Farewell Tour staan inmiddels optredens gepland op onder andere Hellfest en Download. Een optreden in de Benelux ontbreekt echter nog. Op Pinkpop dan maar? Op de Pinkpop-zaterdag is de band beschikbaar. Wel moet gezegd worden dat het niet geweldig in het tourschema van Aerosmith past. De band geeft zonder uitzondering maar één keer in de drie dagen een optreden, maar de dag voor Pinkpop staat de groep in Polen.

Beyoncé

Net als Justin Bieber is Beyoncé een wereldster die je niet snel zou verwachten op Pinkpop. Toch ziet de grote man achter Pinkpop, Jan Smeets, de komst van de Amerikaanse zangeres wel zitten. In het slotinterview van Pinkpop 2016 zei ‘Mister-Pinkpop’ Jan Smeets: ‘Als Beyoncé zich aandoet zal ik die meteen contacteren.’ Linda meldde onlangs dat Beyoncé op 29 juli naar Amsterdam zou komen voor een optreden in de ArenA. Echter blijkt nu dat U2 al op die dag optreedt in het Ajax-stadion. Gewijzigde plannen? Voor Coachella 2017 is de wereldster inmiddels bevestigd.

The Rolling Stones

Toen The Rolling Stones in 2014 werden geboekt voor Pinkpop onstond een gigantische run op kaarten. Sindsdien verkoopt Pinkpop iedere editie zijn weekendtickets vliegensvlug uit. Ook dit jaar zijn er weer kansen voor de legendarische rock&roll-band. Zo worden Mick Jagger & co genoemd voor Rock In Vienna. Het festival in Oostenrijk vindt in hetzelfde weekend plaats als Pinkpop en delen onder andere Kings of Leon. Ook staat Nederland op een circulerend tourschema van de rollatorrockers, ware het in het Goffertpark. Mocht het Pinkpop lukken The Rolling Stones opnieuw naar Landgraaf te krijgen lijkt dat in ieder geval een garantie voor een stijfuitverkocht festival.

Pinkpop 2017

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. De komst van Kings of Leon, Martin Garrix, Green Day en System Of A Down was al bekend. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt op 8 maart plaats. De ticketverkoop start op zaterdag 11 maart; ticketprijzen zijn nog niet bekend. Vorig jaar legde je € 95,- neer voor een dagje Pinkpop en € 195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over de andere mogelijke namen van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum.

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen