Pinkpop 2017 presenteert Kings Of Leon en Martin Garrix

Kings of Leon

Kings Of Leon en Martin Garrix komen naar Pinkpop 2017. Dat maakte het festival deze morgen bekend.

Kings of Leon werden eerder al bevestigd voor onder andere Rock Werchter, British Summer Time en Mad Cool Festival 2017. Het is niet de eerste keer dat de mannen uit Nashville op Pinkpop staan: ook in 2011 en 2013 sloten ze een dag af.

Martin Garrix is een toevoeging die niet geheel in het straatje van de eerdere bekendmakingen past. De nummer 1 DJ van Nederland is deze zomer op festivaltour met Justin Bieber. Die laatste is voorlopig nog niet aangekondigd voor Pinkpop, maar het aantal festivals waar Martin Garrix wél staat en Justin Bieber niet, is op twee vingers te tellen.

Naast hen pronken tot nu toe Green Day , System Of A Down en the Ten Bells op het affiche. Eerder liet Jan Smeets in een interview weten dat Pinkpop aankomend jaar een koerswijziging in genre zal maken. Er zal meer ruimte gemaakt worden voor bijvoorbeeld hiphop en dance.

Kings Of Leon

Het wordt weer lekker meeblèren met festivalknallers als ‘Use Somebody’ en ‘Sex On Fire‘. Maar naast het oude materiaal zal de familie Followill ongetwijfeld ook nieuwe nummers ten gehore brengen. Afgelopen oktober kwam de band namelijk met het zevende album op de proppen: Walls. Krijgen de heren met nummers als ‘Waste A Moment’ en ‘Reverend’ ook de voetjes van de vloer? Of toveren ze de Limburgse festivalweide om tot een oase van rust met de titelsong ‘Walls’? De Followills hebben in ieder geval genoeg muzikaal geweld om een mooie set neer te zetten.

Martin Garrix

Martin Garrix is een 20-jarige Nederlandse dj met een indrukwekkend repertoire. Naast dat hij veel succesvolle singles heeft mogen uitbrengen en een hoop awards in ontvangst heeft mogen nemen, werd hij in 2016 benoemd tot nummer-1 dj van de wereld. Naast Pinkpop vinden we hem ook op het Italiaanse I-Days Festival en Den Store Sommerfesten in Noorwegen.

Pinkpop 2017

Foto: Bart Heemskerk
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. De komst van Green Day en System Of A Down was al bekend. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt op 8 maart plaats. De ticketverkoop start op zaterdag 11 maart; ticketprijzen zijn nog niet bekend. Vorig jaar legde je € 95,- neer voor een dagje Pinkpop en € 195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over de andere mogelijke namen van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen