Way Out West 2017 bevestigt Chance The Rapper

Chance The Rapper

Chance The Rapper komt naar Europa. Het Zweedse Way Out West is het eerste festival dat zijn komst mag bevestigen. Ook Danny Brown reist in augustus af naar Göteburg.

De nieuw bevestigde acts voor Way Out West sluiten aan bij onder meer Lana Del Rey, Major Lazer en Mac DeMarco. Voor Chance The Rapper is het Zweedse festival vooralsnog zijn eerste show. Wel is hij al aangekondigd voor een headlineshow op het Amerikaanse Bonnaroo.

Chance, The Rapper

https://www.youtube.com/watch?v=PfaKtyWlrlM

Chancellor Jonathan Bennett, oftewel Chance The Rapper, is een Amerikaanse hiphop-artiest uit Chicago. De Amerikaan begon zijn verovering van de wereld in 2013. Toen kwam zijn tweede mixtape Acid Rap uit. Vorig jaar stoomde hij door naar de wereldtop met zijn derde mixtape: Coloring Book. Dit derde album werd zo goed ontvangen dat de rapper maar liefst drie Grammy’s won, waaronder beste rap album. Dit jaar is Chance The Rapper headliner op onder meer Bonnaroo en ook een festivaltour door Europa lijkt aanstaande.

Way Out West 2017

Way Out West is een festival dat plaats vindt in het Zweedse Göteburg. Dit jaar wordt het festival gehouden van 10 tot en met 12 augustus. Met onder meer Lana Del Rey, Pixies en Major Lazer zet het festival opnieuw een affiche van formaat neer. Het Zweedse festival vindt amper een week voor Pukkelpop en Lowlands plaats. Hierdoor worden er regelmatig artiesten gedeeld. Zo waren onder meer The Last Shadow Puppets en M83 op de drie festivals te vinden. Wil je in Zweden al deze acts zien dan betaal je 2040 kronen voor een festivalkaartje. Omgerekend is dit zo’n €215,-. De prijs loopt komende maanden verder op. Meer informatie over de tickets het festival zelf vind je op de website.

Way Out West Logo

Way Out West 2023

Locatie
Zweden
Göteborg, Zweden
Datum 10-12 augustus 2023
Tickets Kopen