Roskilde 2019 strikt Chance The Rapper en meer

Chance The Rapper

De organisatie van het Deense Roskilde voegt vandaag onder meer Chance The Rapper en Sharon van Etten toe aan de line-up. Het festival communiceerde eerder dat de line-up al compleet was.

Een grote verrassing uit Denemarken. Roskilde bevestigt zes acts, ondanks een bericht in maart dat de line-up voltooid was. De Denen maken naast Chance The Rapper en Sharon van Etten acts als Fouli bekend.

Bekijk hieronder alle toevoegingen en de officiële aankondiging:

  • Chance The Rapper
  • Sharon van Etten
  • Fouli
  • Lizzo
  • Petrol Girls
  • Vinicio Capossela

Chance The Rapper

Chancellor Jonathan Bennett, oftewel Chance The Rapper, is een Amerikaanse hiphop-artiest uit Chicago. De Amerikaan begon zijn verovering van de wereld in 2013. In dat jaar kwam zijn tweede mixtape Acid Rap uit. Twee jaar geleden stoomde hij door naar de wereldtop met zijn derde mixtape: Coloring Book. Die plaat werd zo goed ontvangen dat de rapper maar liefst drie Grammy’s won, waaronder beste rap album.

Aankomende zomer is Chance The Rapper op verscheidene festivals te aanschouwen, waaronder het Rotterdamse North Sea Jazz.

Roskilde 2019

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie was het festival met headliners als EminemGorillaz en Bruno Mars helemaal uitverkocht.

Aankomend jaar vindt het evenement plaats van 29 juni tot en met 6 juli 2019 in Roskilde, Denemarken. Met de bevestigingen van onder meer The Cure, Bob Dylan, Travis ScottRobyn en Christine And The Queens zijn alle namen bekend. Overtuigd? Koop dan nu alvast jouw ticket. Voor meer informatie check je de officiële website.

Ben je een echte liefhebber van headliner The Cure en denk je alle songteksten uit je hoofd te kennen? Doe dan mee aan onze Lyrics Quiz van de band. Vorige maand maakte de band van zanger Robert Smith trouwens bekend dat het nieuwe album af is. Er is dus een goede kans dat je tijdens het optreden op Roskilde nieuwe songs gaat horen.

Benieuwd geworden naar het festival? Check dan ons Facebook-album met sfeerimpressies of het Festivalrapport van afgelopen editie.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2023

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 24 juni - 1 juli 2023
Line-up
Kendrick Lamar
Lil Nas X
Rosalía
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel