Eminem, Run The Jewels en meer naar Glasgow Summer Sessions

Hoog bezoek in Schotland deze zomer. De organisatie van Glasgow Summer Sessions kondigde gisteren de komst van onder meer Eminem en Run The Jewels aan. 

Een viertal namen toverde Glasgow Summer Sessions uit de hoge hoed. Naast de bovengenoemde namen staan ook Danny Brown en Russ op 24 augustus in het Bellahouston Park in Glasgow. Het is voor rap-grootheid Eminem overigens niet de eerste keer dat hij het Schotse festival aandoet: ook in 2013 stond hij daar op het podium.

Eerder dit jaar kondigde het Engelse Reading & Leeds Festival al de komst van Eminem aan. Zou de Amerikaanse rapper deze zomer ook het Europese vasteland aandoen?

Eminem

Of je hem nu kent Marshall Bruce Mathers III of onder zijn artiestennamen Eminem of Slim Shady, het draait allemaal om dezelfde man.  Zijn laatste album stamt alweer uit 2013, toen hij The Marshall Mathers lp 2 uitbracht. Maar gelukkig is de radiostilte rondom Eminem sinds eind vorig jaar opgeheven. Toen dropte hij  ‘Campaign Speech’ (een protestsong tegen Donald Trump) en verklapte tegelijkertijd bezig te zijn met een nieuwe plaat. Bezoekers aan de Glasgow Summer Sessions kunnen dus hoogstwaarschijnlijk ook een aantal gloednieuwe tracks verwachten.

Glasgow Summer Sessions 2017

De Glasgow Summer Sessions vinden dit jaar plaats op 24 augustus in Bellahouston Park, Glasgow. Tickets voor het festival gaan vanochtend nog in de verkoop. Het festival vierde in 2013 haar eerste editie en sindsdien hebben onder meer Kings of Leon, The Killers, Paolo Nutini en Calvin Harris het festival al aangedaan.