Eminem werkt aan een nieuw album

Eminem

Fans van Eminem opgelet! De rapper uit Detroit kondigt op Twitter aan met een nieuw album bezig te zijn. En dat niet alleen, hij trakteert fans ook nog op een nieuwe track.

Uit het niets verscheen het nummer ‘Campaign Speech’, een protestsong tegen Trump, maar ook tegen de grote rassenverschillen in de Verenigde Staten. De 7 minuten durende freestyle-rap heeft geen muzikale begeleiding. Wanneer het nieuwe album uitkomt is nog niet bekend.

Eminem

Eminem of Slim Shady is bekend geworden als rapper, maar ook als acteur. Hits als ‘Not Afraid’, ‘Stan’ en ‘The Monster’ komen uit zijn koker. Hij maakte furore als acteur in de film 8 Mile en mocht zelfs een Oscar in ontvangst nemen voor zijn nummer ‘Lose Yourself’. Zijn laatste album stamt alweer uit 2013, toen hij The Marshall Mathers lp 2 uitbracht. Wel verschenen er nog verschillende compilaties en een soundtrack voor de film Southpaw.

Of we de hiphop-gigant kunnen scharen onder de mogelijke headliners voor het festivalseizoen van 2017 blijft de vraag. Vooralsnog wijst niets in zijn richting. Vorig jaar stond hij nog op Lollapalooza Zuid-Amerika en speelde hij een ongelofelijk aantal van 33 nummers. De laatste keer dat Eminem in Nederland was voor een volwaardig concert is alweer dertien jaar geleden, toen was de ArenA het decor. In 2013 verscheen hij nog wel op de EMA’s in Amsterdam.