Geruchtenoverzicht: wie zijn kanshebbers voor Lowlands 2020?

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Begin februari start de kaartverkoop van Lowlands 2020. Inmiddels zijn de eerste 55 namen van Lowlands een feit. Onder andere The Chemical Brothers en Liam Gallagher zijn bevestigd voor de 28e editie van het festival. Tussen de namen zit in ieder geval minstens één headliner, maar het festival laat nog even in het midden wie dat zijn en of we nog een headliner kunnen verwachten. Wie zijn de kanshebbers uit de tweede set namen om de Alpha plat te spelen? We nemen de belangrijkste acts even met je door in het geruchtenoverzicht.

Rage Against The Machine

rage against the machine
Rage Against The Machine

De geruchten gingen al een tijdje rond, en op 10 februari was daar eindelijk de bevestiging: Rage Against The Machine brengt hun reünie-tour naar Europa. Daarbij doen ze optredens op onder meer Lollapalooza Berlin, Reading & Leeds en Rock En Seine. Toevallig zit er een gat in het tourschema van 10 augustus tot 27 augustus. Genoeg tijd om af te reizen naar Lowlands dus.

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Hiep hiep hoera! Foo Fighters bestaat dit jaar 25 jaar. En dat moet gevierd worden. Dit doen Dave Grohl en kompanen door exact dezelfde tour te doen door een aantal Amerikaanse steden als in 1995. Het is nog niet bekend of ze dit alleen in de Verenigde Staten doen, of dat ze ook dezelfde Europese tour zullen doen. Als dat het geval is, kan het zomaar zijn dat ze ook een stop op Lowlands maken. Daar gaven ze namelijk ook een optreden in ’95. De mail die verstuurd werd via de officiële mailinglijst suggereerde in ieder geval dat er nog meer shows aankomen. Fans moeten dus de tour-pagina in de gaten houden, want je weet maar nooit wat ze van plan zijn.

Bon Iver

Photo: Ben Houdijk

De eerste kanshebber is Bon Iver. De band bracht afgelopen augustus zijn nieuwe plaat i,i uit. Net na het bezoek aan Best Kept Secret dus, maar wellicht keren Justin Vernon en co deze zomer weer terug op een Nederlandse festivalweide. De Amerikanen staan een dikke week voor Lowlands 2020 op maar liefst drie Scandinavische festivals. Horen we prachtige tracks als ‘Holocene’, ‘Skinny Love’ en ‘Hey, Ma’ een week later ook in Biddinghuizen?

Robyn

Robyn

Ook Robyn plakt er nog een nieuw festivalseizoen aan vast. Afgelopen jaar schitterde ze nog op onder meer Down The Rabbit Hole, Rock Werchter en Roskilde. Dit jaar doet de Zweedse popprinses onder meer het Deense NorthSide en – belangrijker – het Zweedse Way Out West aan, dat vlak voor Lowlands plaatsvindt. Gaat het Alpha-dak eraf onder de klanken van de uiterst dansbare popnummers van Robyn?

The Weeknd

Nog meer nieuw werk op komst? Ja, ook The Weeknd is druk bezig met een nieuw album. Het album, genaamd After Hours, komt op 20 maart uit. Inmiddels heeft de zanger al drie singles van het album uitgebracht, waaronder ‘Blinding Lights’. Hij was in 2018 voor het laatst in Europa te zien, toen hij exclusief te zien was op Lollapalooza Berlin. Brengt hij dit jaar een bezoekje aan Lowlands? Er zijn in ieder geval genoeg redenen waarom iedereen hem komend jaar wil zien.

Miley Cyrus

‘Wrecking Ball’, ‘Party In The U.S.A.’ en ‘Malibu’ zijn slechts een fractie van het aantal hits dat Miley Cyrus op haar naam heeft staan. En daar komen er wellicht nog meer bij met het nog te verschijnen album She Is Miley Cyrus. Ze zou zomaar eens op Lowlands kunnen staan dit jaar. De zangeres staat namelijk enkele weken na het festival op Lollapalooza Berlin.

The 1975

Ook The 1975 komt dit jaar weer naar Europa. Vorig jaar speelden de heren nog op Pinkpop, dit jaar zien we ze in ieder geval in de Ziggo Dome. Hoewel de band voornamelijk zaalshows op de planning heeft staan, doen ze in juni en juli ook enkele Europese festivals aan. The 1975 heeft een opvallend gat in het tourschema tussen half juli en oktober. Is dit een welverdiende rustpauze? Of staan ons nog enkele niet bevestigde festivaloptredens te wachten? Er is in ieder geval tijd genoeg om naar Lowlands af te reizen.

The xx

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Er komt nieuwe muziek van The xx aan. Het trio liet via een Instagrampost weten dat ze niet kunnen wachten totdat ze hun nieuwe muziek kunnen delen. Gebeurt dat dit jaar al op de festivalweides? Dan hebben de festivals laat in het seizoen misschien wel de beste kans om de gewilde band te strikken. In 2017 stond de The xx nog op Lowlands. Keren ze drie jaar later terug?

Dua Lipa

Dua Lipa Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Dua Lipa bracht afgelopen november de hit ‘Don’t Start Now’ uit, gevolgd door ‘Future Nostalgia’. Haar nieuwe album (dat ook Future Nostalgia gaat heten) verschijnt begin 2020. Vooralsnog heeft de zangers in mei en juni diverse Europese zaaloptredens gepland staan, maar wie weet volgen er aan de eind van de zomer nog enkele festivalshows. In dat geval is Lowlands een potentiële kanshebber. Vlamt Dua Lipa net als in 2018 op het Lowlandspodium?

Eminem

Vooralsnog is agenda van Eminem voor 2020 compleet leeg, maar wat niet is, kan nog komen. Een dikke week geleden verscheen – voor velen onverwacht – de elfde plaat van Eminem: To Be Murdered By. Hoewel pas net uit, veroorzaakte het album al de nodige ophef vanwege dubieuze lyrics van de Amerikaanse rapper.

Met alweer een nieuwe plaat op zak zit Eminem in ieder geval niet stil. Pinkpop had de rapper vorig jaar als headliner op de planning staan, maar toen cancelde Eminem plots zijn gehele Europese tour. Komt hij in 2020 wel naar Europa?

Solange

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Ook Solange bracht vorig jaar nieuwe muziek uit. Haar album When I Get Home verscheen afgelopen maart. In 2017 stond de zangeres voor de laatste keer op Lowlands. Dit was ongeveer een jaar nadat de plaat A Seat At The Table verscheen. Haar agenda voor 2020 is tot nu toe nog redelijk leeg. Wel kondigde ze onlangs haar eerste festivalshow van het jaar aan. Begin juni staat ze namelijk op het Amerikaanse Governor’s Ball. Reist ze in augustus door naar Biddinghuizen?

Biffy Clyro

Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Na een hoop getease op de website en sociale media werd eindelijk bekend dat het nieuwe album van Biffy Clyro op 15 mei uitkomt. En dat de mannen met dat album op Europese tour gaan. In Duitsland staan al enkele data in augustus vast, waar een optreden op Lowlands dus goed bij aan kan sluiten. Bovendien is een Nederlands optreden door frontman Simon Neil al bevestigd. Need we say more?

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.