9 acts die we nog niet moeten afschrijven voor 2020

Het festivalplaatje voor 2020 wordt langzaam duidelijk. Veel festivals zijn al vergevorderd met het presenteren van hun line-ups. Toch zijn er nog wat gaatjes hier en daar. We nemen 9 acts met je door die we voorlopig nog niet moeten afschrijven voor 2020. Wie komen er toch nog naar de Europese festivals?

The xx

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Nieuwe muziek van The xx is opkomst. Het trio liet op Instagram weten niet te kunnen wachten met het delen van nieuwe muziek. Gebeurt dat al in 2020? En gaat dat gepaard met een tour? Dan hebben de festivals in augustus misschien wel de meeste kans. In 2017 stond The xx voor het laatst op festivals, toen deed de band onder andere Lowlands aan.

The Weeknd

Dat er genoeg redenen zijn om The Weeknd te willen zien weten we al. Maar gaan we The Weeknd ook daadwerkelijk zien in 2020? De hitmachine is bezig met een nieuw album, maar wanneer Chapter 6 verschijnt is niet bekend. Met ‘Blinding Lights’ is de eerste verse hit inmiddels een feit. Komt daar een hitshow bij dit jaar?

The Black Keys

the black keys

Afgelopen juni bracht het rockduo The Black Keys een nieuw album uit. Let’s Rock staat bomvol dansbare gitaren, zoals we van de twee gewend zijn. De tourlijst blijft op één festival in mei na angstvallig leeg. Waar blijven The Black Keys? In 2014 stonden de heren voor de laatste keer in de buurt. Toen waren het Down the Rabbit Hole en Rock Werchter.

Eminem


Niks wees op Eminem. De agenda van de rapper is dan ook nog helemaal leeg. Toch was daar opeens zijn elfde plaat: To Be Murdered By. Het zou Eminem niet zijn als het album al meteen de nodige ophef zou veroorzaken. Pinkpop had de rapper vorig jaar als headliner op de planning staan, maar toen cancelde hij plots zijn gehele Europese tour. Komt hij in 2020 wel naar Europa?

Foo Fighters

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Dave Grohl en co. kunnen niet stilzitten. Foo Fighters stond vorig jaar nog voor een uitzinnige menigte op Sziget en ook dit jaar is de agenda niet leeg. Er verscheen al een nieuwe EP. Het laatste album, Concrete and Gold, dateert uit 2017. In 2020 staat de band onder andere op Rock in Rio Lisboa. Maar nog niet hier in de buurt. Blijft dat zo of zien we ze in 2020 nog als headliner terug?

Frank Ocean

Frank Ocean is zuinig met zijn optredens en muziek. Zijn laatste album, Blonde, verscheen in 2016. Inmiddels is de R&B singer-songwriter aangekondigd als headliner voor Coachella 2020 en kunnen we niet meer om hem heen. Bovendien zijn er genoeg redenen om Ocean dit jaar te willen. Geeft hij een vervolg aan zijn festivaltour van 2017?

Rage Against the Machine

Rage Against The Machine

Rage Against the Machine is één van de andere headliners op Coachella 2020. Voorlopig lijkt een oversteek naar Europa niet op de planning te staan, maar afgeschreven zijn de heren nog niet. Haalt Rage Against the Machine hun reünieshow naar Europa? De laatste keer in Europa was 2011…

Solange

Foto: Betina Garcia

Vorig jaar was er nog nieuwe muziek van Solange, maar een festivaloptreden bleef uit. Haar album When I Get Home verscheen afgelopen maart. Ook nu blijft het nog angstvallig stil. Al staat de zangeres wel op het Amerikaanse Governor’s Ball. Is dat het begin van meer? We zullen het ongetwijfeld snel weten.

Adele

Noem het een longshot, maar het komt niet helemaal uit de lucht vallen. De manager van de zangeres liet pasgeleden nog doorschemeren dat het nieuwe album sneller komt dan we denken. Maar misschien is een festivalshow meer droom dan werkelijkheid.

Kom je ook FESTEN met je besten?

Om heel eerlijk te zijn: we kunnen niet meer wachten op de zomer. We hebben zin om te dansen op de muziek die jij en wij leuk vinden, met de mensen die jij en wij leuk vinden. Gezien we de tijd niet kunnen versnellen, organiseert Festileaks op vrijdag 31 januari 2020 ‘FESTEN’. Een gloednieuwe alternatieve clubnacht voor festivalliefhebbers.

FESTEN, dat is festivallen zoals je gewend bent. Gewoon indoor bij onze vrienden in de Melkweg. Ontken het fenomeen ‘festivalseizoen’ en kom 31 januari FESTEN met je besten. Put on your dancing shoes en verwacht veel muziek van de artiesten waar we bij Festileaks dagelijks over schrijven. Aan genres doen we niet, aan dansbare positieve anthems des te meer. Eddie, Dave, Matthew, Billie, Kendrick, Till, Yannis, Taylor, Matt, Win, Thom, Alex, Ezra, Kevin en Torre lieten al weten present te zijn op de muzikale gastenlijst. Kom jij ook?