Black Eyed Peas laatste headliner Summer Sonic 2017

De laatste headliner van het Japanse Summer Sonic is bekend. Niemand minder dan Black Eyed Peas maakt zijn opwachting. Het is het eerste festival voor de Amerikaanse hiphop formatie van deze zomer.

Eerder werd al duidelijk dat onder andere Foo Fighters, Calvin Harris, Liam Gallagher, Justice, Royal Blood, Sum 41 en G-Eazy op het affiche staan. Dat betekent dat we deze namen hoogstwaarschijnlijk niet op Lowlands en Pukkelpop hoeven te verwachten. Summer Sonic vindt namelijk in hetzelfde weekend als beide festivals plaats.

Black Eyed Peas

Zoals gezegd is het optreden op Summer Sonic het eerste festival voor Black Eyed Peas van deze zomer. Wel stond de groep in februari op het Dragonland Music Festival in Hong Kong. Dit was het eerste volledige optreden sinds de pauze die Black Eyed Peas inlaste na de ‘The Beginning Tour’ in 2011. Wel werden tijdens televisieoptredens nieuwe nummers gelanceerd. Opvallend is dat op al die nummers zangeres Fergie ontbrak. Dit ondanks dat zij nog altijd deel uitmaakt van de formatie.

Summer Sonic 2017

Summer Sonic is een dubbelfestival dat gehouden wordt in de Japanse steden Osaka en Tokyo. Beide festivals vinden in het weekend plaats van 18, 19 en 20 augustus. Tickets zijn te koop via de website van het festival. Afgelopen jaar stonden onder andere Radiohead, Two Door Cinema Club en Underworld op het programma. Dit jaar vinden we onder meer Foo Fighters, Calvin Harris, Liam Gallagher en Royal Blood terug op het affiche.