Advertisement

5 dingen die we verwachten van Black Eyed Peas op Zwarte Cross 2019

Dit weekend is het zover: de Zwarte Cross! Daarom blikken wij alvast vooruit op een van de meest spraakmakende headliners: Black Eyed Peas. Wat kunnen we verwachten van deze groep die al ruim twintig jaar meedraait? Wij zetten de vijf opmerkelijkste dingen voor jou op een rijtje!

1. Een gevarieerde setlist

Afgelopen dinsdag was de groep te vinden op British Summer Time in Hyde Park, London. De nummers die ze hier ter gehoren brachten, betekenen veel goeds voor de volgende shows. De setlist bestaat uit een mooie mix van oude hits, nieuwe nummers en covers. Gelijk erin knallen met ‘Let’s Get It Started’, om vervolgens door een DJ set naar het einde geloodst te worden. En met als afsluiter natuurlijk het geweldige ‘Where Is The Love?’.

2. Nieuwe nummers

Met het nieuwe album is de band terug gegaan naar hun oorspronkelijke roots. Een meer jazzy versie van hun originele zelf, gemixt met vibes uit het huidige werk. De tijd voordat Fergie bij de band kwam, wat niet gek is aangezien Fergie in 2017 zich verbrak van de groep. Dus de fans van de originele bezetting van de Black Eyed Peas mogen hun borst nat maken voor veel nummers in die vibe.

3. Meezingen op oude hits

Door de jaren heen hebben de Black Eyed Peas genoeg hits op hun naam gezet, en die laten ze dan ook grotendeels horen. Of het nu om het party-anthem ‘I Gotta Feeling’ gaat, of het opzwepende ‘Pump It’. De Amerikanen gaan het allemaal laten horen. Met als kers op de taart, het eerdergenoemde ‘Where is The Love?’.

4. Ervaring aangevuld met jong talent

https://www.instagram.com/p/BytnfAPh3AE/?utm_source=ig_web_copy_link

Na vijftien jaar lang samen op het podium te hebben gestaan, van 2002 tot 2017, heeft Fergie helaas de Black Eyed Peas verlaten. Maar geen paniek! Er is een waardige vervanger gevonden voor deze powervrouw, namelijk: Jessica Reynoso. Een Filipijnse zangeres die aan het begin van haar carrière staat, waarmee ze gelijk een droombaan te pakken heeft met een plaats in de Black Eyed Peas. Daarvoor moet je wel wat kunnen.

5. Een DJ tussendoortje

https://www.instagram.com/p/BzyAE6uB2p0/?utm_source=ig_web_copy_link

Als je dacht dat de Black Eyed Peas van maar één markt thuis waren, kijk nog eens goed. Na het eerste deel van de setlist neemt Will.I.Am het podium over voor een DJ set van twee nummers. Hij start met een cover van Nirvana en speelt daarna nog een versie van een nummer uit zijn solo-carriere. Dit alles om je nog even goed te laten dansen voordat de show zijn slotakkoord bereikt.

Black Eyed Peas

The Black Eyed Peas is een Amerikaanse hiphopgroep, opgericht door rappers will.i.am, Apl.de.ap en Taboo. In 1998 bracht de groep het eerste album uit. Het was echter pas in 2003 dat de band binnenkwam met de eerste grote hit: ‘Where Is The Love’. Na een korte break van twee jaar zijn de Amerikanen weer helemaal terug. Ze zijn in 2019 te vinden op verschillende festivals, zoals Rock in Rio, Festival de Carcassonne, Les Ardentes en Zwarte Cross.

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks
Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen