Liam Gallagher, PVRIS, Vince Staples en veel meer naar Reading & Leeds 2017

Beste Festivalacts Aller Tijden
Foto door Kmeron via Flickr (CC)

Nieuwe namen voor Reading & Leeds! Het Engelse dubbelfestival maakt vandaag de komst van onder andere Liam Gallagher, PVRIS en Vince Staples bekend. Daarnaast deelt het festival de podiumindeling.

Naast deze drie nieuwe namen zijn er nog tientallen andere acts aan het programma toegevoegd. Het complete affiche ziet er nu als volgt uit:

Eerder werd al bekend dat Muse, BastilleEminem, Halsey, Kasabian, Flume en Korn op de Engelse festivals te zien zijn.

PVRIS

De Amerikaanse groep PVRIS timmert de laatste jaren flink aan de weg. Zo stond de groep al twee keer in de Melkweg en touren ze binnenkort door Amerika met Muse en 30 Seconds to Mars. De band rondom zangeres Lyndsey Gunnulfsen bracht in 2014 debuutalbum White Noise uit. ‘St. Patrick’, ‘My House’ en titelnummer ‘White Noise’ werden hits en zorgden voor grote populariteit in de Verenigde Staten en Engeland. In Nederland laat de definitieve doorbraak nog op zich wachten. Wie PVRIS live wil zien kan in mei naar de Amsterdamse Melkweg, de band speelt daarnaast op Lowlands en Pukkelpop.

Reading & Leeds Festival 2017

Foto: Marc de Groot/Reading 2016

Reading & Leeds Festival is een dubbelfestival dat wordt gehouden op Little John’s Farm aan de Richfield Avenue in Reading en in Bramham Park in Leeds. Het festival vindt dit jaar plaats van 25 t/m 27 augustus. Artiesten die de eerste festivaldag optreden in Reading, staan de volgende geprogrammeerd in Leeds en vice versa. Ook deelt het dubbelfestival regelmatig acts met Lowlands en Pukkelpop. Vorig jaar waren Red Hot Chili Peppers en Foals de trekpleisters. Tickets vind je op de website en kosten ongeveer € 249,-. De tickets kun je ook in termijnen betalen.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam