Advertisement

5 redenen waarom je deze zomer Liquicity Festival moet bezoeken

Liquicity Festival vindt dit jaar voor het eerst een heel weekend plaats en dat is geweldig nieuws. Zomer en drum and bass gaan namelijk samen als pils en friet. Ben je klaar om een nieuw festival aan je oeuvre toe te voegen? Dit is waarom je voor Liquicity moet gaan!

Eerst even de algemene info: Liquicity Festival vindt dit jaar plaats op 8 en 9 juli in Geestmerambacht, een recreatiepark nabij Noord-Scharwoude (Noord-Holland). Het festival wordt georganiseerd door het bekende drum and bass-label Liquicity, dat naast dit festival ook diverse clubshows organiseert door heel Europa.

1. Het is het enige Nederlandse festival dat zich volledig op drum and bass richt

Drum and bass is een uniek dancegenre waar iedere festivalganger zich in kan vinden. Ieder groot festival hengelt jaarlijks grote namen uit de drum and bass-scene binnen met de beste feestjes als gevolg. Op Liquicity vind je alle toffe DJ-sets die je gewend bent van andere festivals, maar dan een heel weekend lang. In de afgelopen jaren waren er bijvoorbeeld memorabele sets van Netsky of Camo & Krooked, die beide al sinds hun beginjaren nauw zijn verbonden aan Liquicity.

Op Liquicity vind je harmonische en euforische drum and bass (zie acts zoals Sub Focus, High Contrast, Maduk en Fox Stevenson), maar ook liefhebbers van het hardere werk komen aan hun trekken (check Dimension, Muzzy en Nymfo), net als de d&b-liefhebber die diepgang zoekt (DJ Marky, Alix Perez en Lenzman).

2. Liquicity is een hele hechte community

Eigenlijk is de aanhang van Liquicity een familie te noemen. Jullie vieren misschien geen kerst samen, maar je voelt je toch verbonden met alle andere aanwezigen op het festival. Liquicity is dan ook ongetwijfeld de meest hechte community voor liquid drum and bass ter wereld. De sfeer op de festivals en feestjes is altijd goed geweest, en zal deze zomer ongetwijfeld overtroffen worden.

Dat is niet in de laatste plaats omdat Liquicity een klein en intiem festival is: je loopt in nog geen 5 minuten van de mainstage naar de camping. Eenmaal aangekomen op die camping, kun je gerust verwachten dat je buurman graag een biertje met je deelt, en je met meer vrienden thuiskomt dan waarmee je heenging. Heerlijk!

3. Drum and bass heeft een unieke vibe

Het genre drum and bass ontstond begin jaren ’90 als een aftakking van andere genres die populair waren op raves. Door de jaren heen groeide het genre exponentieel, evenals de aanhang. Inmiddels vinden we drum and bass overal. Op Lowlands, Rock Werchter en natuurlijk We Are Electric. En waar drum and bass is, is saamhorigheid. Tuurlijk ben je op het festival met je vrienden, maar drum and bass brengt mensen samen. Je zult dus het gevoel hebben dat het hele publiek één grote vriendengroep is.

4. Je vindt er mensen van over de hele wereld

Waar Nederlanders zich massaal naar Hongarije beleven voor Sziget, begeven feestgangers van over de hele wereld zich naar Nederland voor Liquicity. Dit was al het geval toen Liquicity slechts één dag plaatsvond, maar nu het festival een heel weekend duurt kun je des te meer internationale drum and bass-fanaten verwachten.

5. Het is een heel intiem festival

Het terrein waarop Liquicity gehouden wordt is compact en dat geeft het festival een intieme sfeer. Je loopt in nog geen vijf minuten van de mainstage naar de camping, en ook hoef je niet bang te zijn dat je je vrienden pas aan het eind van het weekend terug vindt. Je zult op Liquicity geen grote mensenmassa’s tegenkomen.

Bereid je ook voor op een groen en afgelegen festival terrein met prachtige natuurlijke elementen. Liquicity staat bekend om hun hoge productie standaard, zo kun je altijd uitgaan van het beste geluid, licht en de mooiste aankleding! Ook vind je naast de uitbundig aangeklede podia een hele hoop leuke activiteiten en spelletjes, zo is er zelfs een zweefmolen op het terrein te vinden!

Liquicity Festival 2017

Liquicity Festival vindt dit jaar plaats op 8 en 9 juli in recreatiepark Geestmerambacht in Noord-Scharwoude. Dagkaarten zijn €49,- en een ticket voor het hele weekend bedraagt €84,-. Op de line-up vind je onder meer Fox Stevenson, Maduk en Sub Focus. De vorige twee edities van Liquicity waren stijf uitverkocht, dus wil je erbij zijn (dat wil je): wees op tijd!

Voor meer informatie en tickets check je de site van Liquicity.

Liquicity Festival Logo

Liquicity Festival 2024

Locatie
Nederland
Noord-Scharwoude, Nederland
Datum 19-21 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen