9 fases waar je doorheen gaat in de rij voor een festival

Rock Werchter 2016

Je ontkomt er niet aan: de rij voor een festival. De laatste minuten – of uren voor de vroege vogel – voor je het festival waar je zó lang naar hebt uitgekeken mag betreden. En daar komen een hoop ups en downs bij kijken!

1. Je komt veel te vroeg aan bij de ingang

De poorten openen vast volgende week donderdag, maar jij had er gewoon zó veel zin in dat je vanochtend om 6:00 in de auto stapte. HYPE!

2. Je bouwt een feestje samen met andere fanatiekelingen

Je deelt een sterk saamhorigheidsgevoel met de wachtenden om je heen.  De campingstoeltjes komen tevoorschijn, de muziek gaat aan en de bierblikjes worden opengetrokken.

3. Iedereen staat ineens op om vervolgens een halve meter per uur vooruit te gaan

Héél even leek het alsof de poorten van het festival zich gingen openen, maar niets is minder waar. Daar sta je dan..

4. Je sterft langzaam aan de weersomstandigheden

Als jij in de rij voor het festival staat, is het altijd bloedheet of aan het stormen. Jezelf koel of drooghouden is ook niet mogelijk. Je staat namelijk ingebouwd tussen duizend mensen en je poncho/flesje water zit onderin je rijkelijk gevulde weekendtas. Nog héél even volhouden..

5. Naar mate je dichterbij de ingang komt krijg je steeds meer zin in je leven

Op het moment dat je het piepje kunt horen van de kaartjesscanner, verschijnt er een glimlach op je gezicht. The wait is almost over!

6. Je zoekt panisch naar je kaartje

Je hebt 3 uur lang klaar gestaan met je kaartje in je hand, maar nu puntje steeds dichter bij paaltje komt, ben je ineens alles wat je nodig hebt kwijt. Waar is je ticket? En je ID? Waar zijn je vrienden eigenlijk? Waar ben jij eigenlijk? IS DIT LOWLANDS OF DEFQON?

7. Je bent zenuwachtig voor het scannen van je ticket

Je kocht het meest legale kaartje ooit, maar tóch vind je het spannend als hij eenmaal gescand moet worden. Wat nou als Ticketmaster gehackt is? Geen paniek, je bent onschuldig!

8. Je zet je beste pokerface op terwijl je tassen doorzocht worden

Natuurlijk weet jij dat je geen glas mee naar binnen mag, maar je probeert het toch. Je hebt je pot sandwichspread dan ook diep in je slaapzak verstopt. Niemand gaat jou je ontbijtje afnemen.

9. Je bent binnen

Je hebt het gehaald. Op naar de camping, met sandwichspread en al. Het goede leven kan beginnen!