Een compleet nieuw terrein voor Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het terrein van Lowlands gaat flink op de schop. Zo veranderen de Alpha en de Bravo volledig en wordt de ingang van het festivalterrein een 24 uurs-zone. Ook Lake Lowlands wordt vernieuwd. 

Alpha en Bravo

Met de Alpha en de Bravo gaan twee van de belangrijkste podia op Lowlands veranderen. Beide podia krijgen volledig nieuwe tenten en worden respectievelijk 20 en 18 meter hoog. Is de tent vol? Niet getreurd, Eric van Eerdenburg belooft plechtig dat ook de zichtlijnen vanaf buiten een stuk beter worden. De Alpha wordt zelfs deels open. Gelukkig gaan de lichtshows die overdag plaatsvinden daar niet aan ten onder, aldus de festivaldirecteur.

De 5 schoorstenen

We kennen ze allemaal; de karakteristieke torens bij de ingang van het festival. Deze blijven gelukkig bestaan, maar komen wel op een andere plek. De nieuwe naam van het gebied is de Armadillo en hier gaat het feestgedruis 24 uur lang door. De oorspronkelijke ingang is in 2017 de ingang niet meer. Je kunt vanaf verschillende plekken het festivalterrein op. Hiermee wordt de scheiding tussen camping en terrein een stuk minder expliciet.

Lake Lowlands

Er ligt een dam in Lake Lowlands. Dat betekent dat je om het gehele meer heen kan lopen en er nieuwe gebieden bij zullen komen. Zo is er onder meer ruimte voor een sauna. Ook betekent dit dat de productie om het terrein heen kan. Wanneer je van de Bravo naar de Heineken loopt, word je dus niet meer van je sokken gereden.

En ‘zo’ ziet het er dan uit


Ben je benieuwd hoe het terrein er dan uit komt te zien? In bovenstaande video zie je de virtuele weergave van alle veranderingen. Ook geeft festivaldirecteur Eric tekst en uitleg.

Lowlands 2017

Lowlands 2016

Gefellowciteerd! Lowlands beleeft in 2017 haar 25e editie. Dat het een feest wordt om nooit te vergeten is een zekerheid. De eerste namen zijn al bekendgemaakt en die zijn al om te smullen. Wat te denken van The xx, Editors, Mumford And Sons, Moderat en Elbow?  Ook acts als Solange en Chef’Special zijn op het festival te vinden.

Maar dat is nog lang niet alles. Als we Eric van Eerdenburg mogen geloven, staan er ook nog wat vernieuwingen op stapel. De veldindeling, de soort tenten, maar ook de muzikale richting van het festival worden momenteel geëvalueerd. Een deel daarvan is met deze veranderingen bekend. Hoe het er uiteindelijk uit gaat zien, weten we vermoedelijk in augustus pas echt zeker.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.