Dauwpop
Tickets
26-27 mei 2022
Nederland
Hellendoorn, Nederland

Festivalrapport: Dauwpop 2017 bewijst zich heerlijke Hemelvaarts-traditie

Je kunt dauwtrappen, je kunt broodwegen of in de zon gaan liggen, maar wie echt een toffe Hemelvaartsdag wil hebben, bezoekt Dauwpop. Het Overijsselse Hellendoorn kon 25 mei voor de derde keer op rij rekenen op een uitverkocht festival. 

Festileaks was aanwezig en vroeg 100 festivalgangers naar hun mening, zowel met camera aan als uit. Dit is het Festivalrapport van Dauwpop 2017.

Programma: 7,7

Abonneer je op het Festileaks YouTube kanaal! >

We verbieden onze reviewers de zin ‘voor ieder wat wils’ te gebruiken in het Festivalrapport omdat het vaak zo’n nietszeggend cliché is. Maar vooruit, Dauwpop krijgt ‘m toch: hier is voor ieder wat wils. De oude garde kan genieten bij Doe Maar, de jonge dauwpoppetjes komen voor Kraantje Pappie en Broederliefde. Samen staan ze ‘s avonds vreugdevol bij Chef’Special. Wie muzikale verdieping zoekt, is ook aan het goede adres: BAZART, Spinvis en Warhaus geven present. Prima dagje weg!

Sfeer: 8,9

Abonneer je op het Festileaks YouTube kanaal! >

Een bingokaart met familieleden zit op Dauwpop zo vol. Kinderen, tieners, ouders, gezinnen en zelfs opa’s en oma’s sieren het festivalterrein. Soms liggen ze in de loungeruimtes, voor een nodige powernap of gewoon omdat het zo lekker ligt. Naarmate de uurtjes verstreken, werd de party vibe alleen maar beter. Die vibe eindigde in de climax die Chef’Special heet.

Locatie: 9,0

Dauwpop vindt plaats in de bossen van Overijssel en dat is even idyllisch als het klinkt. De bomen zorgen voor een heerlijk afgelegen gevoel, terwijl het festival toch ook bereikbaar blijft. Dan het terrein, dat is opgeleukt met prachtige foodtrucks, kleurrijke stages én een heuse boerderij (welkom in Twente). Wie even ontsnapte aan de hoge bomen kon plaatsnemen in de zon, alsof het plaatje al niet perfect was.

Eten & drinken: 7,9

Abonneer je op het Festileaks YouTube kanaal! >

De beste festivalroti vind je op Dauwpop, als we de bezoekers mogen geloven. Maar daarnaast is er nog veel meer te vinden qua eten en drinken: natuurlijk de patatjes, maar ook heerlijke falafel en exotische cocktails. We zeiden het al even, maar wat zagen de foodtrucks er toch mooi uit. We kunnen het blijven herhalen.

Bereikbaarheid: 8,2

Abonneer je op het Festileaks YouTube kanaal! >

Wie door de bomen het bos niet meer ziet, wordt een handje geholpen door de organisatie. Van diverse stations in de omgeving vertrekken pendelbussen naar het festival. Daarnaast is er voor zij die met de auto of pleariezer (Twents voor motor) komen  voldoende parkeergelegenheid. Fietsers kunnen naast het festival parkeren. Niet de bestemming, maar de reis is het doel, zeggen ze dan wel eens.

De categorie ‘Overnachten’ is in dit Festivalrapport achterwege gelaten, Dauwpop is een eendaags festival. En laten we eerlijk zijn, nergens slaap je zo lekker als thuis.

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van Festivalrapporten. We ondervragen op ieder festival minimaal 100 bezoekers om een cijfer te geven aan zes vaste categorieën . Op die manier kunnen we aan het eind van het jaar tijdens de Festileaks Festival Awards concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Alle Festivalrapporten zijn hier terug te lezen.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2022

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 26-27 mei 2022
Line-up
Di-rect
De Staat
Editors
Di-rect, De Staat, Editors +71 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.