Jay Z, Gorillaz, Red Hot Chili Peppers en meer naar Austin City Limits 2017

Gorillaz

Verrassing voor wie dacht dat alle festivalposters wel zo’n beetje bekend waren. Austin City Limits 2017 presenteerde deze week de gehele line-up. Onder andere Jay Z, Gorillaz en Red Hot Chili Peppers komen naar het festival in Austin, Texas. 

Het houdt niet op met deze drie headliners. Ook onder andere The Killers, Martin Garrix, The xx, Ice Cube en Ryan Adams staan op het festival. En waar Chance The Rapper eerder nog Pukkelpop cancelde, staat hij later in het jaar wel op dit Amerikaanse festival. De gehele line-up is hieronder te zien.

Gorillaz

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar Gorillaz heeft vorige week eindelijk hun nieuwe album uitgebracht, genaamd Humanz. Op het album zijn onder andere Noel Gallagher, De La Soul en Benjamin Clementine als gastartiest te horen. Daarnaast is Gorillaz, Gorillaz niet als er 2D, Noodle, Russel en Murdoc (of terwijl Damon Albarn en Jamie Hewlett) niet iets extra’s doen. Zo was er in Amsterdam op 6 mei een Gorillaz ‘spirit house’ te vinden met allerlei grappige verwijzingen naar albums, nummers en videoclips.

Austin City Limits Music Festival 2017

Austin City Limits is een festival dat zich afspeelt in het Zilker Park in Austin, Texas. Het festival vindt in 2017 plaats in twee weekenden, die van 6 tot en met 8 en 13 tot en met 15 oktober. De line-up verschilt een beetje per weekend en die exclusieve acts zijn op de festivalposter te zien. Royal Blood staat bijvoorbeeld alleen op het festival in het eerste weekend. Voor tickets kun je op de site van Austin City Limits terecht.