Chance The Rapper cancelt Europese festivals, waaronder Pukkelpop 2017

Slecht nieuws voor fans van Chance The Rapper. De hiphopper moet zijn Europese festivalshows cancelen. Dit betekent dat hij niet te zien is op onder meer Pukkelpop en Lowlands.

Het nieuws van zijn afzegging komt naar buiten via het Haven Festival. Het Deense festival had Chance The Rapper ook op de affiche staan. Zij melden dat de Amerikaan alle Europese festivalshows afzegt. Dit betekent dat zijn optreden op Pukkelpop niet doorgaat.

Voor Lowlands was zijn komst niet officieel aangekondigd, maar gelekt via At The Drive-In. Nu lijkt duidelijk te zijn waarom Chance The Rapper niet in de afgelopen officiële aankondigingen te vinden was.

Chance The Rapper

https://youtube.com/watch?v=PfaKtyWlrlM

Chancellor Jonathan Bennett, oftewel Chance The Rapper, is een Amerikaanse hiphop-artiest uit Chicago. De Amerikaan begon zijn verovering van de wereld in 2013. Toen kwam zijn tweede mixtape Acid Rap uit. Vorig jaar stoomde hij door naar de wereldtop met zijn derde mixtape: Coloring Book. Dit derde album werd zo goed ontvangen dat de rapper maar liefst drie Grammy’s won, waaronder beste rap album. Dit jaar speelt Chance The Rapper headliner op onder meer Bonnaroo en Way Out West. Op Europese festivals is hij helaas niet te vinden.

Pukkelpop 2017

Bron: Facebook Pukkelpop
Bron: Facebook Pukkelpop

Pukkelpop 2017 vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 19 augustus 2017, zoals vanouds in het plaatsje Kiewit. Met onder andere Editors, Mumford & Sons, The xx en Bastille zijn de eerste namen van het festival bekend. Ook acts als Ryan Adams en 2ManyDJs vinden we terug op de line-up van Pukkelpop. Afgelopen editie sierden onder andere Rihanna, LCD Soundsystem en Oscar and the Wolf op het affiche van het festival. Een dagkaart kost dit jaar € 99,-. Voor een ticket voor het gehele weekend leg je € 199,- neer. De kaartverkoop is in volle gang. Meer informatie daarover vind je op de website.