Advertisement

Luisteren: Na zes jaar wachten is vandaag het nieuwe album van Gorillaz uit

Vandaag is het eindelijk zo ver. Na ruim zes jaar wachten komt eindelijk de opvolger van Plastic Beach uit. Humanz is het vierde album van de virtuele band rond Damon Albarn en Jamie Hewlett.

Humanz

Met het nieuwe album komt er in één keer een hele hoop nieuwe muziek van Gorillaz naar buiten. Humanz bestaat uit maar liefst 20 tracks. Hoewel niet ieder nummer de gebruikelijke 3:30 minuut lang is, staat je meer dan genoeg luisterplezier te wachten. Op het nieuwe album zijn verschillende gastartiesten te horen. Op ‘We Got The Power’ speelt Noel Gallagher mee en op bonustrack ‘The Apprentice’ hoor je Rag’n’Bone Man.

Luisteren maar

Check het album op Spotify:

De recensies

Natuurlijk wil je ook weten of Humanz wel een goed album is. De critici zijn in ieder geval lovend. Zo geven het Engelse NME en Q Magazine het album 4 van de 5 sterren. Daarnaast geeft Consequence of Sound het album een B- en van Rolling Stone krijgt Gorillaz 3,5 ster. Een rapport waar je mee thuis kan komen wat ons betreft!

Gorillaz op festivals

De geruchtenmolen rondom Gorillaz draait al het gehele festivalseizoen. Zo zou de website van de band in september al vol staan met codes verwijzend naar een tour. De geruchten kwamen echter tot stilstand toen de directeur van Bestival bekend maakte dat Gorillaz pas in 2018 op festivals te zien zou zijn. Dat bleek niet helemaal te kloppen. Inmiddels is de virtuele band aangekondigd voor festivals als Fuji Rock en Outside Lands. Daarnaast geven ze in Europa hun eigen festival: Demon Dayz. Of er nog meer in de pijplijn zit, is nog even afwachten.

Gorillaz

Gorillaz is het project van Blur-frontman Damon Albarn en kunstenaar Jamie Hewlett. Damon Albarn is het muzikale brein achter Murdoc, 2-D, Noodle en Russell. Jamie Hewlett is de artiest achter het uiterlijk van de karakters. Het eerste album van de virtuele band werd in 2001 uitgebracht en droeg de naam van de band. Later volgden ook Demon Days en Plastic Beach. Op de albums vind je hits als ‘Feel Good Inc.’, ‘Clint Eastwood’ en ‘On Melancholy Hill’. Daarnaast heeft Gorillaz een eigen festival: Demon Dayz. Hier is de band dit jaar zelf headliner.