Triggerfinger kondigt nieuw album en optredens aan

“We’ll be back! (Soon). New album, new live dates.” Met een kort statement op hun Facebookpagina en andere kanalen laten de heren van Triggerfinger weten dat we ze binnenkort weer op de radio en op de festivalpodia mogen verwachten.

We krijgen ook meteen enkele data voor dit jaar voorgeschoteld. Zo staat de band onder andere op Download Madrid, Tuckerville Festival in Enschede en Helldorado Eindhoven. Er zijn nog geen Belgische data bekend. Een datum voor de release van het vijfde album is er ook nog niet. De trippy aankondiging die op de sociale kanalen te vinden was, check je hieronder:

Triggerfinger

Ruben Block, Paul ‘Lange Polle’ Van Bruystegem en Mario Goossens vormen al sinds 2003 het duivelse trio van Triggerfinger. Hun grote Belgische doorbraak kwam er in 2010 met de hit ‘All This Dancin’ Around’. De band stond de eerste twaalf weken van het jaar onverstoord op nummer 1 in De Afrekening van Studio Brussel. In Nederland braken ze potten met hun cover van ‘I Follow Rivers’, gespeeld op gitaren en twee kopjes. Hun laatste plaat, By Absence of the Sun, dateert uit 2014. Dat jaar stond de Belgische band zowel op TW Classic als op Rock Werchter, een jaar later deden ze ook eerbiedwaardig Pinkpop aan nadat Foo Fighters onverwachts uitviel.