#016: Een sprong in het diepe op een wonderlijk Down The Rabbit Hole

bucketlist down the rabbit hole

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Down The Rabbit Hole in ons eigen Nederland.

Down The Rabbit Hole in het kort:

  • Ewijk, Down The Rabbit Hole
  • 23 – 25 juni 2017
  • Specialiteit: het terrein
  • Rock, electro, reggae, drum ’n bass, techno, house, world music
  • 2017: Oscar & The Wolf, Moderat, Fleet Foxes, Nicolas Jaar
  • Festivalticket weekend: €129,-
  • Auto (parkeren €15,-)

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]D[/mks_dropcap]own The Rabbit Hole is één van de nieuwste grote festivals van de Benelux. De line-up, de sfeer maar vooral de aankleding zijn kenmerkend. Een groentje is het festival gelukkig alleen wat betreft zijn looks. Het won dan ook de Festival Award voor het mooist aangeklede festival van 2016! In ons festivalrapport scoorde het festival ook in andere categorieën goed of zelfs uitmuntend.

Programma

Down The Rabbit Hole

De organisatoren van Down The Rabbit Hole verkiezen kwaliteit boven populariteit. Verwacht op dit festival geen grote headliners als Muse of Foo Fighters. Het gaat hier vooral om de verdieping. Een festival voor de fijnproevers dus. Ieder jaar weer wordt een afwisselend programma neergezet waarin allerlei genres aan bod komen.

Dit jaar kreeg de organisatie twee enorme teleurstellingen te verwerken. Headliner Massive Attack en de razend populaire Anderson .Paak cancelden namelijk beide hun optredens. Gelukkig wist de organisatie dit goed op te lossen door Moderat en Fleet Foxes als headliners toe te voegen aan de affiche. Ook artiesten als Bonobo, Father John Misty en The Avalanches springen in het oog.

Het terrein


De aankleding van het Down The Rabbit Hole-terrein is fenomenaal. Het begint al met de fantasierijke groene ingang. Ook zijn er op het terrein nergens hekken. Het festival wordt afgescheiden van de buitenwereld door graszoden. Waar het festival er overdag al fantastisch uitziet, wordt dit zodra de zon ondergaat alleen nog maar mooier. Een lasershow in het bos, roze bomen en een nevelprojectie op het water: het festival krijgt ’s nachts een dromerig, psychedelisch karakter.

De locatie


Down The Rabbit Hole vindt sinds de oprichting in 2014 plaats bij het gehucht Ewijk. Het festivalterrein wordt omgeven door weilanden en ligt ingesloten tussen het plaatsje Beuningen en de rivier de Waal. Niet ver van het festivalterrein ligt het altijd gezellige Nijmegen. Zo’n uitvalsbasis is ideaal voor inwoners van de stad, die geen trek hebben om drie dagen lang in een tentje te overnachten.

Down The Rabbit Hole is normaal gesproken makkelijk bereikbaar. Toch was het afgelopen jaar even behelpen toen zware regenval het vervoer met pendelbussen ontregelde en parkeren in de buurt van het terrein onmogelijk maakte. Gelukkig ziet het er voor de komende editie beter uit: dankzij het stralende weer van de afgelopen weken ligt het terrein er vooralsnog piekfijn bij. Voor, tijdens en na het festival rijdt er elk half uur een pendelbus op en neer, waarbij rekening wordt gehouden met de aansluitende treinen. Ook kan de auto vlakbij het terrein geparkeerd worden voor €25,– (of €15,– in de voorverkoop).

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!