Dit vonden jullie de beste optredens van Best Kept Secret 2017

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Wat was het genieten. Best Kept Secret 2017 had aan de top van het affiche een paar klinkende namen, zo zeiden we ook in ons festivalrapport. Dat is natuurlijk niet altijd een garantie op goede shows. We stelden jullie daarom de vraag: wat waren de beste optredens van Best Kept Secret 2017?

Ja, met Radiohead, Arcade Fire en gokje Run The Jewels heb je een paar mooie headliners. Niet voor niets dat begin dit jaar alle weekendkaarten uitverkocht waren. Verwachtingen dus, en deze optredens kwamen volgens jullie het best uit de verf.

1. Arcade Fire


Vooraf leek het een tweestrijd te worden tussen Arcade Fire en Radiohead. We hebben een winnaar: Arcade Fire! Bepaald niet onterecht, want wat was de band in vorm zeg. Het lijkt wel alsof ze alleen legendarische festivaloptredens in Nederland geven (herinnert u zich Pinkpop 2014?) En zelfs wie destijds aanwezig was, zag (en hoorde) nieuwe dingen. Neem bijvoorbeeld ‘Signs Of Life’ en single ‘Creature Comfort’, van het volgende maand te verschijnen album Everything Now.  Arcade Fire is zo’n zeldzame band die de laatste jaren geen slechte platen meer uitbracht. Of slechte shows gaf, for that matter.


2. Radiohead

Best Kept Secret Festival 2017!

A post shared by Dani Pino (@discovery_72) on


Tja, welke superlatieven kan je eigenlijk nog bedenken die níet in combinatie met Radiohead geschreven zijn? Magisch? Geniaal? Retestrak? Laten wij het dan eens anders omschrijven, same old same old. Dat betekent in het geval van Radiohead dus ook al het voorgaande. Natuurlijk, we hoopten allemaal stiekem op ‘Creep’, maar kregen in ieder geval ‘Paranoid Android’. Nee, klagen mogen we niet. Ja, dat het alweer voorbij is. Gelukkig hebben we de video’s nog.

3. Soulwax


In welke vorm ze ook komen, op de broeders Dewaele staat geen maat. Of het nou DEEWEE, 2mandyDJs, en in een verder verleden, The Flying/Fucking Dewaele Brothers is, het gaat erin als zoete koek. Van al die acts is Soulwax toch wel het mooiste paradepaardje. Die geweldige liveshow, met drie (!) drummers op het podium. Voel je gewoon door je hele lichaam. Heerlijk. Ze staan dan weliswaar op de derde plaats, maar met Arcade Fire en Radiohead ben je op zijn zachtst gezegd niet in slecht gezelschap.

4. Metronomy

Best kept was tof #bsk #metronomy

A post shared by arnt_trevio_the_legend (@arnt_trevio_the_legend) on


In het vorig jaar verschenen album Summer 08 heeft zanger Joseph Mount heimwee naar de laatste zomer waarin ‘ie écht vrij was. Niet zo gek ook, want na die zomer zouden ze hit-album Nights Out releasen. Het gevolg daarvan zag u op Best Kept Secret. Een band die al jaren meedraait in de scene en, voornamelijk live, weigert aan kwaliteit in te boeten. Heimwee? Welja, de toekomst lijkt voor deze band ook niet verkeerd.

5. Millionaire

Best Kept Secret by @geertbrkrs #ontour #millionaireband #geertbrkrs #bestkeptsecret #sciencing

A post shared by Millionaire (@millionaireband) on


Sommige acts worden met de tijd alleen maar legendarischer. Neem Millionaire, na ruim een decennium is er opeens weer nieuw werk. Zoveel vragen ook meteen: kan de band, onder leiding van Tim Vanhamel, de belofte inlossen? Of hadden ze beter legendarisch kunnen blijven tot het mythische proporties zou aannemen? Het laatste zullen we nooit weten, het eerst wel, en zeker als het aan jullie ligt. Millionaire besluit de top 5, en was één van de verrassingen van het weekend. Humo bekroonde het optreden zelfs met vier en een halve ster, en geloof ons, daar is niks chauvinistisch aan.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2017

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 16-18 juni 2017
Line-up
Radiohead
Arcade Fire
Run The Jewels
Tickets Niet meer beschikbaar.