Festivalconcert van de Week: Oh Wonder op Rock Werchter 2016

Rock Werchter 2016

Sommige festivalgigs zijn net een tikkie meer memorabel dan andere. In de rubriek ‘Festivalconcert Van De Week’ blikken we – in samenwerking met de gloednieuwe gadget FestiBelt – terug op één van die legendarische shows. Deze week: Oh Wonder op Rock Werchter 2016.

In 2015 waren ze daar ineens: de magische alt-popliedjes van Oh Wonder. Meteen stroomden de boekingen binnen, en luttele weken daarna had iedere festivalganger de naam wel eens horen vallen. Deze spontane populariteit voerde het duo onder andere langs de grootste festivals van Engeland en de Verenigde Staten, maar ook langs Lowlands en Rock Werchter 2016.

Het verhaal achter hun eerste album is een bijzondere: vanaf september 2014 besluit het duo om elke maand een nummer op te nemen en te produceren. Gewoon zelf, in hun eigen studio in Londen. Het eindresultaat was het self-titled album Oh Wonder. Na een uitgebreide tour werd het even stil rondom de band. Totdat ze zo’n 3 maanden geleden hun nieuwe album Ultralife aankondigden, waarvan de eerste singles inmiddels al verschenen zijn. Hiermee staan ze deze zomer op verschillende festivals. Ook doet het duo in december Paradiso aan. Geen kaartje weten te bemachtigen? Niet getreurd. Wij blikken nog even terug naar hun adembenemende show op Rock Werchter 2016.

 

Behoefte aan nog meer legendarische Festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.

Over de FestiBelt

De FestiBelt van BANDIWEAR is dé festival must-have van deze zomer. In deze speciale riem kun je al je bezittingen stoppen, met aparte afsluitbare vakjes voor je telefoon, festivalmuntjes, pasjes en sleutels. Vervolgens zitten ze gegarandeerd veilig en stevig tijdens het dansen! Niet alleen super nuttig, maar ook nog eens een fashion-item: de FestiBelt is verkrijgbaar in tientallen hippe designs. Benieuwd? De FestiBelt bestel je voor €29.99 via de Festileaks Shop.

Pro-tip: wanneer je de kortingscode “FESTILEAKS17” gebruikt, krijg je 5% korting én heb je de FestiBelt morgen al in huis!

[mks_button size=”medium” title=”Bestel de FestiBelt” style=”squared” url=”http://shop.festileaks.com/category/kampeerbenodigdheden/de-festibelt/” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]