Advertisement

5 redenen waarom je een festivalshow van Oh Wonder niet mag missen

Oh Wonder is weer terug! Het debuutalbum stamt alweer uit 2015, maar het duo heeft sindsdien allesbehalve stilgezeten. Komend weekend is Oh Wonder te bewonderen op Pinkpop 2018 en wij geven je 5 redenen waarom je juist die show niet mag missen!

1. Omdat Oh Wonder twee geweldige albums heeft gemaakt

Het verhaal achter hun eerste album is een bijzondere: vanaf september 2014 besluit het duo om elke maand een nummer op te nemen en te produceren in hun eigen studio in Londen. Het eindresultaat was het album Oh Wonder en zette het gelijknamige duo onmiddellijk op de kaart.

Net als bij het eerste album, brengt de band in de zomer van 2017 gestaag elke twee weken nieuwe singles uit. Na ‘Ultralife’ volgen nummers als ‘Lifetimes’, ‘My Friends’ en ‘High On Humans’. De band begint tevens de Ultralife World Tour, waarmee ze in 34 (!) landen in Azië, Australië, de Verenigde Staten, Canada en Europa speelden.

2. Omdat er dit jaar nog meer nieuwe muziek bij komt

De band laat ons niet lang wachten op nieuw materiaal: het derde album is namelijk alweer in de maak. Dit liet de band al in oktober 2017 via Facebook weten. In januari zijn ze begonnen met schrijven van nieuw materiaal en het allereerste nummer is vandaag gedropt! Zouden we nu weer tweewekelijks verrast worden?

3. Omdat Oh Wonder zo’n hoog feel good gehalte heeft

Mede omdat de stemmen van Josephine Vander Gucht en Anthony West perfect samenvloeien, klinkt de synth-pop van Oh Wonder aanstekelijk, betoverend en intiem. Tel daar lieflijke melodieën, softe beats en lichte jazzy vibes bij op en geheid dat je met een glimlach op de festivalweide staat.

4. Omdat de show op Pinkpop 2017 zo goed was

Met optredens op onder andere Rock Werchter en Lowlands, bleek na de festivalzomer van 2016 al onmiddellijk: dit zijn blijvertjes. Dat moet Pinkpop vorig jaar ook gedacht hebben, want na een succesvol optreden in 2017 zijn ze dit jaar weer terug!

5. Omdat het zo lekker in je spoorboekje past

Foto: Josh Shinner

Pinkpop 2018 is momenteel de enige Nederlandse datum op het tourschema, dus wat let je? Pak je kans en neem een kijkje in Landgraaf. Hun festivalshow op de IBA Parkstad Stage staat gepland op vrijdag 15 juni tussen 18.30 en 19.30. En zeg nu zelf: de muziek sluit toch perfect aan op de show van Snow Patrol die je daarna gaat gezien?

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,- (excl. servicekosten). Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks. Op ons forum kan je meepraten over het laatste Pinkpop-nieuws.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen