De 8 must-see’s en do’s van Best Kept Secret 2022

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

De slaapzakken zijn ingepakt, het bier staat koud, en hopelijk heb je alvast eens geoefend hoe je je tent ook alweer opzet – en vooral terug opvouwt, want morgen is het ein-de-lijk tijd voor Best Kept Secret! Na drie jaar wachten is het dit weekend tijd om de knaldrang eruit te gooien en alles eruit te halen wat er in zit. Maar welke dingen kun je nou écht niet missen dit jaar? Dit zijn de must-see’s van Best Kept Secret 2022!

1. Altin Gün

Eén van de eerste feestjes van het weekend vier je op vrijdagmiddag om 17.15 op de TWO met de heerlijke klanken van Altin Gün! De afgelopen jaren heeft de band hard aan de weg getimmerd. Inmiddels hebben ze dan ook al drie albums op hun naam staan, zijn ze uitgegroeid tot vaste prik op de festivals en stonden ze eerder dit jaar op het befaamde Coachella. Altin Gün giet traditionele Turkse klanken in een modern jasje, wat natuurlijk de perfecte cocktail is om heerlijk weg te dromen op een zonnige vrijdagmiddag.

2. De Pont Museum

Wanneer je uit Tilburg of omstreken komt, zul je Museum De Pont waarschijnlijk wel kennen. Het is namelijk één van de bekendere musea in de stad en richt zich op moderne kunst. Dit jaar hoef je hiervoor echter niet naar Tilburg, want het museum komt naar ons toe – Best Kept Secret dus. Op het festivalterrein vind je komend weekend een tentoonstelling van videowerken waarin muziek en moderne kunst samenkomen. Heerlijk voor als je even niets te doen hebt en meer dan alleen optredens wilt checken!

3. Fontaines D.C.

Iedereen die ze wel eens eerder heeft gezien, weet dat de knallers van Fontaines D.C. één groot feest betekenen. En voor iedereen die ze niet eerder heeft gezien: check de Ieren zaterdagavond om 20.00 aan het werk op de ONE en je snapt wat we bedoelen. Met hun rauwe, energieke postpunk laten de heren je gegarandeerd weten hoe het ook alweer hoort te voelen om de longen uit je lijf te schreeuwen, te dansen en te zingen op een festival. De eerste post-COVID moshpit van 2022, anyone?

4. The Lodge

Raak je snel overprikkeld nu je ineens weer met duizenden mensen over hetzelfde terrein krioelt, de geluiden van alle kanten komen en je weer onder het bier, zand en modder te zit? Maak je dan vooral niet druk, want op Best Kept Secret is er gelukkig ook genoeg plek om even uit te rusten. En op BKS kom je niet zomaar bij, maar kom je luxer bij dan dat je thuis zou kunnen. In de gloednieuwe Lodge geniet je dit jaar namelijk van overheerlijke gerechten, klaargemaakt door de beste chefs van de beste restaurants. Vergeet hiervoor alleen niet om tickets te kopen en een tijdslot te reserveren.

https://www.youtube.com/watch?v=gb9nAgd6ngw

5. The Strokes

Dit is natuurlijk een inkopper, maar na 16(!) jaar krijgen we dit weekend ein-de-lijk de kans om The Strokes weer ons kikkerlandje te mogen bewonderen. Afgelopen weekend werd het weer even veel te spannend, toen de Amerikanen na twee jaar corona-ellende ook hun show op Primavera Sound af moesten zeggen door een positieve coronatest binnen de band. Voor Best Kept Secret hebben we vooralsnog – fingers crossed – echter geluk, dus zet zaterdagavond om 22.15 in je agenda om het figuurlijke dak van de ONE eraf geblazen te zien worden.

6. Joost van Bellen B2B St Paul UK Rave Set

Een andere gloednieuwe toevoeging aan het terrein van Best Kept Secret is The Floor, dag en nacht gehost door St. Paul. Vanaf het begin van de middag tot diep in de nacht kun je hier helemaal los en alle overgebleven energie van de dag eruit gooien. Maar op zaterdagavond, van 2.00 tot 4.00 uur, vindt hier een extra speciale set van Joost van Bellen en St. Paul plaats, namelijk de UK Rave Set. Twee uur lang duiken de dj’s samen met jou de geschiedenis van de Britse rave in, wat natuurlijk niets anders kan betekenen dan knaller na knaller.

7. Amenra

We snappen dat het zwaar is om jezelf op de zondag nog een laatste keer bij elkaar te rapen, de tent uit te komen en jezelf een beetje bijtijds naar het terrein te slepen. Maar geloof ons, op Best Kept Secret heb je hier een hele goede reden voor. Op de laatste festivaldag opent Amenra om de – op dat moment onmenselijk lijkende – tijd van 12.30 namelijk de TWO. De Belgische heren brengen je met hun introspective post-metal een belevenis als nooit tevoren. Op ongekende wijze brengt de post-metal band thema’s als dood, verdriet en spiritualiteit op je over.

8. Kilo Kilo Vintage Fashion

Je favoriete band gemist omdat je te lang op de camping bent blijven hangen? Een lek luchtbed? Je ex op het terrein tegengekomen met een nieuwe liefde? Geen paniek! We weten namelijk allemaal dat shoppen het beste medicijn voor het hart is, en dat kan dit jaar op Best Kept Secret. Op het terrein vind je namelijk een heuse pop-up winkel van Kilo Kilo Vintage, waar je de vetste vintage kleding shopt. Dus pas de begroting voor het weekend nog maar eens aan, want dit jaar zal je geld echt niet alleen naar bier gaan.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.