In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Dimensions Festival.

Dimensions Festival in het kort:

  • Pula, Kroatië
  • 30 augustus – 3 september 2017
  • Specialiteit: combineren van een toplocatie met de beste elektronische acts
  • Dubstep, drum ’n bass, funk, hiphop, house, reggae, techno
  • 2017: Grace Jones, Moderat, Jeff Mills, Nina Kraviz, Yussef Kamaal
  • Festivalticket weekend (incl. camping en openingsconcerten): € 325,-

Dimensions Festival

Dimensions Festival wordt jaarlijks gehouden op één van de mooiste festivallocaties ter wereld: een oud Romeins fort. Het evenement is erg prijzig, maar daar krijg je ook wat voor terug. Een weekend in het Kroatische Pula belooft namelijk een groot avontuur te worden met tevens een stel grote dj’s op het gebied van onder andere techno, drum ’n bass en electro. Als dat niet als muziek in de oren klinkt, weten wij het ook niet meer.

Het programma

Voor de grote mainstream acts hoef je niet naar Dimensions Festival af te reizen. Het Kroatische festival richt zich namelijk vooral op minder commerciële genres als techno, drum ’n bass, dubstep en electro. Daarin weten de programmeurs wel ieder jaar grote en vooral exclusieve namen te strikken. Zo deed Larry Heard a.k.a. Mr. Fingers vorig jaar voor het eerst sinds 20 jaar een liveshow op het festival en stonden ook Massive Attack en Richie Hawtin op de line-up. Dit jaar verwelkomt het festival Moderat, die daar voorlopig één van de laatste optredens zal geven, Grace Jones en Jeff Mills.

Het terrein

Dimensions Festival

Dimensions Festival beschikt over één van ’s werelds mooiste evenementenlocaties: een oud Romeins fort in de Kroatische stad Pula. Het terrein is één groot doolhof van ruimtes en gangen die allemaal leiden naar de grote Romeinse arena. Je kunt dus letterlijk feesten, waar vroeger legendarische gladiatoren vochten. De historische locatie doet ook de lichtshows ten goede. Kun je je het voorstellen? Een oude Romeinse gang vol met lasers? Nee? Vergeet dan niet zo de aftermovie van de afgelopen editie te checken!

De locatie

Dimensions Festival ligt in de grote Kroatische stad Pula. De plaats is al meer dan 3.000 jaar oud en werd vroeger bezet door het Romeinse Rijk. Daar zijn nog veel restanten van te zien, waardoor Pula een grote toeristische trekpleister is. Pula ligt tevens aan de Middellandse Zee, dus voor bezoekers van Dimensions Festival zit een frisse duik er wel dik in. Wie met de auto naar Dimensions Festival wil, moet zo’n 1.400 kilometer afleggen. Gelukkig regelt Festival.Travel ook vliegreizen en dergelijke naar het festival.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.