Passenger trad afgelopen zondag voor het laatst op

Passenger
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Passenger stopt met optreden, zo maakt Mike Rosenberg bekend. Of dit het definitieve einde is weet hij zelf ook niet, geeft de singer-songwriter aan. 

Passenger laat in een statement op Facebook weten heel dankbaar te zijn voor de afgelopen jaren. Ook maakt hij bekend nog één laatste verassing te hebben voor de fans. Deze verschijnt vanavond om 19:00 uur. Het volledige statement lees je hieronder:

Pinkpop en Rock Werchter

Fans van Passenger die er op Pinkpop en Rock Werchter bij waren dit jaar hebben geluk gehad. De optredens waren twee van de allerlaatste (festival)shows die de zanger gaf. In totaal stond de singer-songwriter twee keer op Pinkpop en maar liefst drie keer op Rock Werchter. Dit jaar nam Rosenberg niet alleen zichzelf, maar ook een begeleidingsband mee. Dit in tegenstelling tot 2013 toen hij debuteerde door in zijn eentje de podia te betreden.

Passenger

Passenger is de artiestennaam van singer-songwriter Mark Rosenberg. De 33-jarige zanger brak in 2013 door met de wereldwijde hit ‘Let Her Go’. Daarvoor kreeg hij onder meer een Brit Award-nominatie voor beste Britse liedje. Daar bleef het niet bij. Niet veel later volgden ook singles als ‘Holes’ en ‘The Wrong Direction’. Vorig jaar verscheen zijn laatste album Young as the Morning, Old as the Sea, waarmee hij terugkeerde naar Pinkpop.