Het blokkenschema van Paaspop 2019: dit zijn de 10 lastigste clashes

Joris Bisschops (Paaspop 2018)

De organisatie van Paaspop maakte donderdag 4 april de timetable bekend. Die hebben we speciaal voor jou eens even helemaal uitgeplozen. Het levert tien lastige clashes op. Stem met ons mee, want alleen dan komen we eruit!

Twee weken voor aanvang van Paaspop heeft de organisatie het blokkenschema gepubliceerd. Het festival kent maar liefst veertien verschillende podia. Het is dus niet eenvoudig om je weg te vinden in dit labyrint. Ga je vrijdagavond voor Within Temptation of toch voor Claw Boys Claw? En wat te denken van de punkrock-clash tussen Heideroosjes en Tusky op zondag? Laat het ons weten!

1. Vrijdag: Kraantje Pappie vs. Merol

De eerste clash die we onder de loep nemen is aan het begin van de eerste avond. Welkom in de feesttent! Kraantje Pappie (Apollo / 19:30 – 20:30) ken je sowieso van de hit ‘Liefde in de Lucht’ en het wordt dan ook ongetwijfeld een feest. Maar misschien heb je juist meer zin om ‘lekker met de meiden’ te dansen op de gedurfde teksten en synthesizers van Merol (Roxy / 19:45 – 20:30).

Paaspop-vrijdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdag: Within Temptatin vs. Claw Boys Claw

Nu een lastige voor de rock- en metalfans. Aan het einde van de avond kun je helemaal opgaan in de stem van zangeres Sharon den Adel, gecombineerd met stevige gitaarriffs bij Within Temptation (Apollo / 23:30 – 00:45). Aan de andere kant heb je ook de keuze om te rocken op Claw Boys Claw (Jack Daniel’s Stage / 00:00 – 01:00).

Paaspop-vrijdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: 2manydjs dj set vs. Camo & Krooked

Ben je niet zo van de gitaren of heb je er geen zin in? Dan kun je vrijdagavond ook gaan voor de electrohouse van Belgische legendes 2manydjs (Phoenix / 23:45 – 01:00). Ook wel bekend als electrogroep Soulwax. Tegelijkertijd kun je ook nog losgaan op een combinatie van lekkere drum, bass en beats van Camo & Krooked (Roxy / 00:00 – 01:00). Hoe dan ook dansen dus!

Paaspop-vrijdag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag: Suzan & Freek vs. Pip Blom

Een nieuwe dag met nieuwe kansen en ook nieuwe dilemma’s. Je leeft maar één keer dus je staat vroeg op, maar what to do: ga je voor een intiem concert van Suzan & Freek (Phoenix / 14:00 – 14:45) of heb je toch liever de popmuziek van de pas 22-jarige zangeres Pip Blom (Jack Daniel’s Stage / 14:30 – 15:30)? Een bijna onmogelijke keuze.

Paaspop-zaterdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: Douwe Bob vs. Indian Askin

En opnieuw een hell of a job. Als eerst kun je de singer-songwriter en oud-deelnemer aan het Eurovisie Songfestival Douwe Bob (Apollo / 16:30 – 17:30) bewonderen. Als je liever iets stevigere muziek hoort, is er ook nog de zeer jonge nu-punkband Indian Askin (Jack Daniel’s Stage / 16:15 – 17:15).

Paaspop-zaterdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: Oscar and the Wolf vs. Pendulum dj set

De tweede festivaldag is bijna ten einde dus het wordt tijd voor een knaller. Je kunt de dag uitluiden met de zwoele electropop van de Belg Oscar and the Wolf (Apollo / 00:30 – 02:00), de hoofdact van de tweede dag. Maar je kunt ook de tent afbreken op de snoeiharde drum & bass beats van Pendulum dj set (Phoenix / 00:30 – 02:00). Échte legendes in hun genre.

Paaspop-zaterdag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zondag: Ilse de Lange vs. Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen

Het is alweer de laatste dag en het is nog vroeg, dus tijd voor iets rustigere muziek. Begin je dag als een brakke cowboy bij de country van Ilse de Lange (Apollo / 15:30 – 16:30). Of ben je meer van de wat rustigere rocksongs? Dan is Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen (Thunder Alley / 16:15 – 17:00) de perfecte keuze voor jou!

Paaspop-zondag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: Heideroosjes vs. Tusky

Dit is voor de punkrockers onder ons de meest onmogelijke clash ooit. Hoe moet je nou kiezen als je de optie hebt om naar de Heideroosjes (Phoenix / 18:30 – 19:30) of Tusky (Jack Daniel’s Stage / 18:45 – 19:45) te gaan? Er is maar één mogelijkheid: we moeten een tijdmachine bouwen.

Paaspop-zondag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: Passenger vs. IDLES

Opnieuw twee acts waar je ‘u’ tegen zegt. Als eerst kun je helemaal wegdromen in de prachtige vocalen en gezellige hitjes van singer-songwriter Passenger (Apollo / 21:30 – 22:30). Heb je na bijna drie dagen festivallen nog energie te veel? Ga dan zeker naar IDLES (Jack Daniel’s Stage / 22:15 – 23:15), want deze mannen zorgen ongetwijfeld voor een uitzinnig rockfeest.

Paaspop-zondag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondag: Ronnie Flex & Deuxperience vs. 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo vs. Blood Red Shoes


Het zit er weer bijna op. Je kunt nog maar één act zien dus deze keuze is heel belangrijk. Als je het festival wilt afsluiten met een Nederlanse rapper, dan ben je op de juiste plaats bij Ronnie Flex & Deuxperience (Apollo / 23:30 – 01:00). Je kun ook gaan voor een dancefeest van 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo (Phoenix / 22:30 – 00:00) of voor de gitaren van Blood Red Shoes (Jack Daniel’s Stage / 00:00 – 01:00).

Paaspop-zondag: clash #4

View Results

Laden ... Laden ...

Paaspop 2019

Coen van Tartwijk (Paaspop 2018)

Paaspop 2019 vindt plaats van 19 tot en met 21 april in Schijndel. Al sinds 1974 is het een van de grote openers van het Nederlandse festivalseizoen. Dit jaar doen onder meer Passenger, Oscar and the WolfWithin Temptation en White Lies het Brabantse festival aan.

Tijdens een weekendje Schijndel hoef je je geen moment te vervelen. Het festival biedt muziek, theater en stand-upcomedy, maar ook literaire evenementen en straatartiesten. Daarnaast kun je genieten van een heuse food line-up.

Het festivalterrein kent dit jaar maar liefst vier nieuwe area’s. De ‘Detroit’ is de plek waar je je technohart kunt ophalen met acts als Ellen Alien en Freddy K. In de nieuwe ‘Cosy Comedy Club’ kun je gaan genieten van de beste cabaretshows, terwijl je je in de ‘The Love Boat’ kunt laten onderdompelen in extravagante sferen. ‘Herrie Met Gerrie’ is de vierde nieuwe area, waar je los kunt gaan op diverse soorten dancemuziek. Voor meer informatie over het festival ga je naar de officiële festivalwebsite.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel