The Killers op tour in 2018

The Killers zijn terug! De band kondigt aan dat zij in 2018 opnieuw gaan touren met hun aankomende album Wonderful Wonderful. Pakken ze ook de Europese festivalzomer mee?

The Killers stappen begin 2018 opnieuw in de tourbus: in januari en februari spelen ze shows in Noord-Amerika. Na deze tour is de planning van Brandon Flowers en co. voorlopig blanco, maar laat dan net het Europese festivalseizoen er aankomen. Zien we de Amerikaanse band wellicht op Pinkpop of Rock Werchter? Er is een nieuw album om te promoten, dus duimen mag!

De nieuwe plaat van The Killers heet Wonderful Wonderful en komt uit op 22 september. De band onthulde deze week de tracklist van het vijfde studioalbum, waarop 10 nummers staan. Ook is er een tweede single uitgebracht: ‘Run for Cover’. Een maand geleden kwam de eerste nieuwe single ‘The Man’ uit. Beluister ‘Run For Cover’ hieronder.

Festivals in 2017

Afgelopen zomer speelden The Killers al een handjevol festivals in Europa. Nederland en België werden helaas overgeslagen, maar de festivals Tinderbox, BST Hyde Park, EXIT festival, Bilbao BKK, Bråvalla en Provinssi konden wel op de komst van de Amerikanen rekenen. Mogen wij volgend jaar weer, Brandon?

The Killers spelen deze zomer nog twee shows. Op 2 augustus kun je The Killers zien op het Eagless Ballroom in Milwaukee (Wisconsin, VS). Een dag later staan de mannen op de planken van het Lollapalooza festival in Chicago, waar ook Muse als headliner aanwezig is. Vervolgens staat er in november nog een tour door het Verenigd Koninkrijk op de planning.

The Killers

The Killers is een vierkoppige Amerikaanse rockband met de charismatische Brandon Flowers als frontman. In 2002 is de band opgericht en in 2003 bracht de band meteen een knaller van een hit uit: met debuutsingle ‘Mr. Brightside’ veroverde de band vele harten. Het eerste album Hot Fuss werd vervolgens één van de meest gewaardeerde en succesvolle albums van z’n tijd, met onder andere nominaties voor een Grammy en een BRIT Award op zak. In de jaren die volgen scoort de band hits als ‘Human’, ‘Mr. Brightside’ en ‘Somebody Told Me’. Dit jaar komt het vijfde studioalbum Wonderful Wonderful uit, dat vanaf augustus is te pre-ordenen. De tracklist van het nieuwe album check je hieronder.