Dit vonden jullie de beste optredens van Rock Werchter 2017

Rock Werchter 2015
Foto: Joris Bulckens

Het was headliner-palooza op Rock Werchter 2017. Het festival scoorde voor het programma dan ook een mooie 8.2 in ons festivalrapport. Maar soms is het niet de kers, maar de taart die het beste smaakt. Dit vonden jullie de beste optredens van Rock Werchter 2017.

Dit jaar deed Rock Werchter haar naam eer aan. Oude (Linkin Park, System Of a Down) en nieuwe (Royal Blood) en soort-van-nieuwe (Prophets Of Rage) acts sierden het affiche. De hardrock regeerde niet alleen op de line-up, maar ook in jullie top 5.

1. Foo Fighters


Belofte maakt schuld. In 2015 moesten de Foo’s cancelen vanwege een gebroken been van zanger Dave Grohl. Ze beloofden terug te komen, en deden dat dit jaar. En hoe! ‘The Pretender’, ‘Monkey Wrench’ en – o de ironie – ‘Walk’ knalden dit jaar over de Belgische festivalweide. And you loved it, zelfs zoveel, dat ze de rest van de top 5 in aantal stemmen ver achter zich lieten.

2. System Of A Down


Hun zogenaamde reünietour duurt ondertussen al zeven jaar, maar we hopen dat ze nooit meer weggaan. Toegegeven, nieuwe muziek laat al meer dan een decennium (!) op zich wachten, maar wat klinkt het nog strak live. Wat een tempo ook! In no-time rammen de mannen er 28 nummers doorheen. Kees van Hondt zei ooit terecht: ‘System Of A Down is zo goed, dat al het andere totaal overbodig is.’

3. Linkin Park


Laten we doen alsof het laatste album niet bestaat. Oké, de laatste drie dan. Denk je die weg dan blijft een heerlijke, nostalgische rockband over. Nostalgie is dan ook wat de klok slaat bij een van de drukste optredens van het Werchter-weekend. ‘One Step Closer’, ‘Papercut’ en ‘In The End’, het lijkt wel het jaar 2000. Ook voor de rokers was er goed nieuws: het sigaretje mocht op Werchter gewoon aan.

4. Royal Blood


Als de term in your face bij een band past, dan is het Royal Blood. De tweemansband (alleen een drummer en bassist) klinkt voller dan Metallica en Slayer samen. In 2015 stond Royal Blood zelfs twee keer in hetzelfde weekend op Rock Werchter. Dat succesrecept smaakte naar meer, en smaakt twee jaar later nog altijd als een Michelinster of twee.

5. Prophets Of Rage


U neemt Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill en u krijgt storm in een glaasje: Prophets Of Rage. Anti-Trump, anti-establishment, en ook anti-stilstaan, want bij deze mix van Rage-, Public- en Cypress-nummers is dat gewoonweg onmogelijk. Zelfs zonder Zack De La Rocha swingt ‘Killing In The Name’ aan alle kanten, en Werchter swingt vrolijk mee.

Top 10

Geen Radiohead?! Geen Arcade Fire?! Nope. Althans niet in de top 5. Ze vielen nét buiten de boot. En met zoveel acts op het programma is een plaats 6 en 7 ook niet slecht, natuurlijk.

[mks_col]
[mks_one_half]1. Foo Fighters
2. System Of A Down
3. Linkin Park
4. Royal Blood
5. Prophets Of Rage[/mks_one_half]

[mks_one_half]6. Radiohead
7. Arcade Fire
8. Imagine Dragons
9. Bonobo
10. Oscar & The Wolf[/mks_one_half]

[/mks_col]

 

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Kopen