Architects stopt optreden op Lowlands 2017 vanwege aanrander

Tijdens het optreden van Architects op Lowlands gister hield zanger Sam Carter zich niet in toen hij zag dat een crowdsurfende vrouw bij haar borst gegrepen werd. De Britse zanger liet zich tussen nummers door uit over het voorval. 

Toen een vrouw tijdens het crowdsurfen betast werd, onderbrak Carter het optreden om de belager een flinke preek te geven. Beelden van het voorval zijn hieronder te zien.

De laatste tijd lijkt seksuele intimidatie voor vrouwen op festivals een groeiend probleem te zijn. Zo stroomden er eind juni meldingen binnen van vrouwen die betast waren op Parkpop in Den Haag. Ook gaat het Zweedse Bråvalla Festival volgend jaar niet meer door naar aanleiding van vele seksuele misdrijven dit jaar. Op Facebook laten veel mensen dan ook weten dat ze het goed vinden dat de zanger aandacht besteedde aan het incident.

Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het is feest voor Lowlands dit jaar: het festival viert zijn 25-jarige jubileum! Deze 25e editie wordt gehouden op 18 tot en met 20 augustus. Op het programma staan onder andere The xxMumford & Sons en Editors. Daarnaast heeft het terrein een grote make-over gekregen. Meer weten over de editie van 2017? Check dan onze programmapagina of de website.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen