#026: Reading & Leeds Festival is dubbel zo veel feest

bucketlist reading + leeds

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan twee festivals in één: Reading & Leeds Festival.

Reading & Leeds in het kort:

  • Reading Festival: Reading, Engeland – Leeds Festival: Leeds, Engeland
  •  25 augustus – 27 augustus 2017
  • Specialiteit: Twee verschillende locaties in hetzelfde weekend dus ook twee ontzettend lekkere line-ups.
  • Rock, pop, alternatief, metal, hiphop
  • 2017: Eminem, Muse, Kasabian
  • Festivalticket weekend (incl. camping en openingsconcerten): circa € 235,-
Foto: Marc de Groot/Reading 2016

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]R[/mks_dropcap]eading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich met haar zestig edities tevens het oudste grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Het programma

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. In de beginjaren van het festival stonden onder meer Pink Floyd, The Who, Deep Purple, Golden Earring en The Police op de poster. Inmiddels hebben ook namen als Red Hot Chili Peppers, Radiohead, Oasis, Guns N’ Roses, Foo Fighters en Linkin Park de revue gepasseerd. Ook dit jaar werd de line-up van Reading & Leeds met luid applaus verwelkomd. Bovenaan het affiche pronken Muse, Eminem en Kasbian. Maar ook Liam Gallagher, Flume, Major Lazer, Korn, Bastille en Fatboy Slim staan volgende week te shinen in Engeland.

Het terrein

Op Reading & Leeds staat de muziek toch echt centraal. Het festival investeert weinig in de aankleding en randprogrammering, maar er zijn maar weinig festivalgangers die dat na een weekend feesten hebben gemist. Beide festivals kennen namelijk zeven podia met overal lekkere feestjes en sfeervolle settings. Het Britse publiek is tevens zo gek als een deur. Jouw festivalweekend zal dus grotendeels bestaan uit lachen, gieren en brullen!

De locatie

Beide festivals zijn prima te bereiken vanuit Nederland. Ga je met de auto? Dan reis je zo’n 600 à 700 kilometer naar Reading Festival. Het zusje in Leeds is een stukje verder weg, namelijk zo’n 830 kilometer rijden vanaf Utrecht. Gelukkig zijn er ook vluchten naar beide festivals. Bezoekers van Reading kunnen het beste vliegen via London Heathrow. Festivalgangers die naar Leeds gaan, kunnen terecht op Leeds Bradford International Airport.

De aftermovie

https://www.youtube.com/watch?v=WCyHcM-Orwg

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.