Reading & Leeds 2017 verbiedt ananassen op het terrein

Glass Animals
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Voor wie van plan was om een ananas mee te nemen naar Reading & Leeds Festival heeft pech: het festival heeft laten weten dat ananassen niet meer zijn toegestaan op het festivalterrein.

Dit heeft allemaal te maken met de lyrics van de Engelse band Glass Animals. In hun nummer ‘Pork Soda’ van het meest recente album How To Be A Human Being zingt frontman Dave Bayley “pineapples are in my head”. Gevolg: fans nemen massaal ananassen mee naar optredens van de band.

Glass Animals heeft inmiddels zelf ook al gereageerd op de maatregel. Drummer Joe Seaward noemt het ‘puur fruitisme’. Hij laat aan BBC weten dat mensen die niet van plan waren een ananas mee te nemen, het nu sowieso wel zullen doen. De band staat dit festivalseizoen onder andere nog op Lowlands. Het is nog niet bekend of Lowlands ook maatregelen gaat nemen.

Glass Animals

Glass Animals is een vierkoppige indierock-band uit Oxford, Engeland. De afgelopen jaren waren ze al op heel veel festivals te bewonderen, waaronder Glastonbury en Primavera Sound. In 2016 brachten zij het album How To Be A Human Being uit. Heb jij dit super toffe album nog niet in huis? Check dan onze Facebook-pagina, want je kan het album winnen!

Reading & Leeds 2017

Foto: Marc de Groot/Reading 2016

Reading & Leeds Festival is een dubbelfestival dat wordt gehouden op Little John’s Farm aan de Richfield Avenue in Reading en in Bramham Park in Leeds. Het festival vindt dit jaar plaats van 25 t/m 27 augustus. Artiesten die de eerste festivaldag optreden in Reading, staan de volgende geprogrammeerd in Leeds en vice versa. Ook deelt het dubbelfestival regelmatig acts met Lowlands en Pukkelpop. Vorig jaar waren Red Hot Chili Peppers en Foals de trekpleisters. De weekendtickets zijn al uitverkocht, maar dagtickets voor de vrijdag en zondag zijn nog verkrijgbaar voor ongeveer € 80,-.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen