Parel op de Poster: Glass Animals op Lowlands 2022

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van (nog) wat kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Glass Animals op Lowlands 2022!

Een groep van vier jeugdvrienden uit Oxford klinkt als een goed recept voor een band. De elektronisch psychedelische pop die is ontstaan uit deze vriendschap, is hier het levende bewijs van. Glass Animals weet zwoelheid en energie samen te brengen en serveert een heerlijke mix van pop, rock en elektronische muziek.

Zanger Dave Bayley, het creatieve brein achter de band, neemt zowel het schrijven als de productie voor zijn rekening. Wat zorgt voor een naadloos op elkaar afgestemd geheel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de band dit jaar genomineerd is voor een Grammy in de categorie Best New Artist. Zet hier nog de mega-hit ‘Heat Waves’ naast, en de conclusie is dat de muziekwereld aan hun voeten ligt. Op Lowlands en Pukkelpop de uitgelezen kans om deze headliner in wording te gaan aanschouwen!

Wie: Glass Animals
Wanneer: Zaterdag 20 augustus
Waar: Alpha, Lowlands
Wat: Psychedelic pop & indie rock

Springend uit de startblokken

Een rustig begin zat er voor de Britten niet in. Met hun eerste plaat ZABA, wordt gelijk een hit gescoord die wereldwijd inslaat. Het nummer ‘Gooey’ haalt platinum in de UK, Amerika en Australië, een prestatie waar iedere beginnende band van droomt. Hun unieke sound zorgt ervoor dat ze gelijk op de radar staan van zowel de pop, indie als electro fans. Op het debuutalbum wordt er dan ook lekker gewisseld tussen deze genres, en zit er voor iedereen wel iets tussen. Welke kant gaat Glass Animals op met hun sound?

“From sweaty pits to vibrant parties”

Als we de mannen zelf mogen geloven zijn de optredens in de jaren rondom het tweede album, How To Be A Human Being, aardig veranderd. Waar ze eerst intieme, zweterige optredens gaven, hebben ze dit nu doorgezet naar meeslepende en levendige feesten. Ze hebben een grootsere vorm van spelen en schrijven in hun DNA opgenomen, wat aan alles te merken is. Meer bas, drums en meezingers, die ervoor zorgen dat het publiek alleen maar zo kan reageren als hierboven. Glass Animals zorgt voor een knaller van een optreden!

Een hit van wereldformaat

Als je dacht Glass Animals niet te kennen, kan dit zomaar veranderen met het luisteren van bovenstaand nummer. Met ‘Heat Waves’ heeft de band een hit gescoord waaraan niet te ontsnappen viel. Met bijna 2 miljard (!) streams valt het nummer niet meer weg te denken uit alle zwoele en zonnige playlists. Dankzij dit nummer en bijbehorend album, Dreamland, heeft Glass Animals hun voet stevig tussen de deur gekregen bij het grote publiek. En deze deur mag op de festivals volledig ingetrapt worden. Op Lowlands en Pukkelpop gaat de band er in ieder geval alles aan doen om deze verwachting waar te maken!

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.