11 dingen die we nooit meer vergeten van Down The Rabbit Hole 2017

Down The Rabbit Hole 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het festivalseizoen ligt achter ons, maar dat weerhoudt ons er niet van om voldaan terug te blikken. Vandaag kijken we terug op Down The Rabbit Hole 2017, winnaar van de Festileaks Festival Award voor bereikbaarheid. Het festival werd bovendien het stuudje van de klas met twee negens op het festivalrapport voor de categorieën sfeer en locatie. Dit zijn de 11 dingen die we nooit meer gaan vergeten van misschien wel het gezelligste festival van het jaar.

1. Pre-festival fun dankzij de zon

So much love! ❤️?? ?#unicorn #unicornlove #love #dtrh17 #truelove #sorrykoen @dtrh_festival

Een bericht gedeeld door Niels (@nielsnoorlander) op

It’s summertime in juni en de donderdag voorafgaand aan de vierde editie van Down The Rabbit Hole wordt wederom een stralende, warme dag. Om daar zoveel mogelijk van te genieten, besluit de organisatie de campings eerder te openen! Vanaf 12 uur mochten festivalgangers al een plekje uitzoeken, een duik in het meer nemen en zich voorbereiden op de barbecue die vanaf 18 uur op het stand wordt georganiseerd.

2. De officiële opening door My Baby

#dtrh17 #mybaby

Een bericht gedeeld door Sven Jansen (@svenjjansen) op

Traditiegetrouw wordt het festival officieel geopend met een muzikale act. Deze eer viel eerder ten deel aan De Staat en Blaudzun, maar dit jaar is het de beurt aan My Baby. Met een rave-achtige optocht vol opzwepende muziek, worden de festivalgangers van camping naar festivalpoort geleid.

3. Een verrassingsfeestje op het Idyllische Veld met Jungle By Night

Yesterday we played a secret gig at @dtrh_fest thanks to everyone making this awesome party happen! #dtrh17

Een bericht gedeeld door Jungle by Night (@junglebynight) op

Lang niet alle optredens of feestjes staan op het blokkenschema van Down The Rabbit Hole. Zit je lekker chillend een midnight snack te eten op het Idyllisch Veldje, word je ineens verrast door een spetterende show van niemand minder dan Jungle By Night!

4. De inmiddels legendarische Porto Parties

Noem één ander festival waar een disco-dip discofeestje op het programma staat. Of waar elke vijf minuten Oud en Nieuw wordt gevierd. Of twee uur lang non-stop ‘I Can’t Get No Satisfaction’ door de speakers beukt. Deze legendarische Porto Parties worden door het publiek zelf bedacht en dat maakt ze misschien wel nog onvergetelijker.

5. Moderat geeft de beste show van het weekend weg

Jullie kozen massaal voor Moderat als beste optreden van Down The Rabbit Hole 2017. Niet helemaal een verrassing: neem alleen de spectaculaire visuals om de hype te begrijpen. Betoverend. Zo ook het ‘nieuwe’ album (toch alweer een jaartje oud) III, dat vol staat met hypnotiserende en dwingende beats. Dus ogen dicht en genieten maar.

6. Het geheime gin-tonic terras

‘s Werelds kleinste, meest grootse en misschien wel merkwaardigste komkommertuin was dit jaar voor de eerste keer te vinden op Down the Rabbit Hole – maar wel verstopt! The Cucumber Cocktail Zoo was voor de oplettende konijntjes de relaxte hideaway in de bossen – even weg van het rumoer –  waar ongewone gin-cocktails geschonken werden met de komkommer in de hoofdrol.

7. Ceephax Acid Crew op Fuzzy Future Veld

Ceephax Acid Crew #dtrh17 #ceephaxacidcrew

Een bericht gedeeld door Robbert Hesen (@robberthesen) op

Dit jaar vind je op de plattegrond voor het eerst het Fuzzy Future Veld, waar – mits er niks in de Fuzzy Lop speelt – in de openlucht de leukste spontane feestjes ontstaan. Zo ook bij het redelijk onbekende Ceephax Acid Crew. Achter dit pseudoniem gaat de Britse acidhouse- en Drum & Bass-muzikant Andy Jenkinson schuil. Hij heeft zijn set opgebouwd op een langzaam ronddraaiend platform, dat het tijdens zijn set bijna begeeft door het dansende publiek.

8. De Staat breekt het Vurige Veld af


Hoewel De Staat dit jaar officieel niet op het blokkenschema te vinden was, gonsde het toch weer over het terrein. Ergens, diep in het bos, WITCH DOCTOOOR! De Nijmeegse band gaat tijdens hun verrassingsoptreden dit jaar zelfs zo te keer dat het podium bijna stukging.

9. De Hansworsten en bourgondische bitterballen


Hoewel vegetariërs, veganisten en low-carb diëtisten niks te klagen hebben op Down The Rabbit Hole, tilt het festival de vette hap naar een onvergetelijk hoog niveau. Het festival slaagt weliswaar niet voor de inmiddels klassieke Kaasfondue-proef, maar maakt dit weer goed met de ronduit legendarische kroketten- en bitterballenkraam ‘De Bourgondiër’ en de immens populaire Hans Worst-stand. Nog maar 280 dagen wachten…

10. Een eindshow van een superster

[one_half]

[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]

In 2015 stond Max Colombie ook al op het festival, maar moest toen genoegen nemen met een middagslot. Dit jaar is Oscar and the Wolf terug, en hoe! Met een geweldige show inclusief bellenblaaskanonnen, confetti en de band – die opgesloten zit in een grote kooi vol led-verlichting, bewijst hij zijn status als superster: de Hotot ontploft bijna van de dansende en euforische mensen.

11. Het geweldige, gekke en gezellige publiek

Een festival wordt natuurlijk niet gedenkwaardig door alleen een sterke line-up of opvallende feestjes. Nee, jij maakt het festival. En dat geldt vooral hier. Het publiek is er meer uitgelaten, vrolijker, gekker en gezelliger dan op sommige concurrerende festivals. Dat maakt Down The Rabbit Hole 2017 dus misschien wel het meest memorabel!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Stromae
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.