Sfeerimpressie: dit was Burning Man 2017

Wat begon met een klein georganiseerd feestje van een groepje vrienden is gegroeid tot het meest unieke festival ter wereld. Deze foto’s liegen er niet om wat betreft ‘het meest unieke festival ter wereld’. 

Burning Man begon met een vriendengroep die een week lang feestte in Black Rock City, Nevada. Het duurde niet lang voordat dit nieuws rondging als een lopend vuurtje. Tegenwoordig trekken er jaarlijks zo’n 70.000 festivalbezoekers naar de woestijn om een week lang deel uit te maken van de meest geliefde community ter wereld. Hieronder hebben we de meest indrukwekkende foto’s van afgelopen jaar voor je opgesomd.

https://www.instagram.com/p/BYnYbBenmfh/?taken-by=tombachem

Terrein

https://www.instagram.com/p/BYnBj2OHcPI/?taken-by=raffomarone

Doordat het festival zich midden in de woestijn bevindt en zo bizar groot is, nemen veel mensen fietsen mee. Het is makkelijker én sneller om van a naar b te fietsen. Laten we zeggen dat een fiets of ander vervoersmiddel bijna noodzakelijk is. Busjes, stelten, karretjes en andere vervoersmiddelen worden allemaal meegenomen door festivalgangers.

Stages

https://www.instagram.com/p/BYd-kvjFfse/?taken-by=oliverkoletzki

Burning Man regelt geen line-up, podia en apparatuur waar artiesten mee kunnen werken. Dit betekent dat artiesten gratis optreden, zelf alles mee moeten nemen én een plek moeten regelen waar ze willen optreden. Als Burner, een festivalbezoeker van Burning Man, heb je dus geen idee welke artiesten er optreden. Doordat artiesten spontaan optreden op het festival, ontstaan er veel feestjes spontaan.

Niet kijk je alleen je ogen uit op het terrein, omgeving en de mensen die er rondlopen. Veel kunstprojecten worden opgebouwd in de weken voordat het festival plaatsvindt. Op de foto’s hieronder zijn verschillende projecten te zien.

https://www.instagram.com/p/BYjFEPvhRgt/

https://www.instagram.com/p/BYlSf37HjL4/?taken-by=burner_videos

Ongeluk

Helaas vond afgelopen week een tragische gebeurtenis plaats op Burning Man 2017. Een 41-jarige mannelijke bezoeker is overleden. De man rende dwars door de beveiliging heen, de vuurzee in van het Burning Man-ritueel. Volgens de plaatselijke sheriff Jerry Allen is dit de eerste keer dat iemand zich écht door de beveiliging heeft weten te wurmen. “People try to run into the fire as part of their spiritual portion of Burning Man”, vertelt Allen aan Los Angeles Times.

Burning man

https://www.instagram.com/p/BYo5HUDHc_Z/?taken-by=peterruprecht

Burning Man is een jaarlijks evenement in de Black Rock Desert in Nevada. Het festival begint op de laatste maandag van augustus en eindigt op de eerste maandag van september. Je moet gelukt hebben om een ticket te bemachtigen. Ten eerste moet je snel zijn omdat de tickets razendsnel zijn uitverkocht. Daarnaast moet je ook een tijdje sparen. Een ticket kost omgerekend zo’n €830,- of €1006,-. Maar dan kan je ook wel een week leven op meest unieke festival ter wereld.