Colours of Ostrava 2017 wint Festival Award voor mooiste locatie

Foto: Matyas Theuer / Colours of Ostrava 2015

Festileaks was deze zomer op 39 van de grootste festivals van Europa om daar het Festivalrapport op te stellen. Op ieder festival vroegen we minstens 100 festivalgangers een cijfer te geven in 6 vaste categorieën. Deze week bekijken we tijdens de Festileaks Festival Awards welke festivals het hoogst scoorden op welke categorieën. Met vandaag: de beste festivallocaties van 2017!

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer meer dan 4.000 festivalgangers hun cijfers op 6 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘Locatie’.

Bekijk hier alle Festivalrapporten van 2017.

5. [RO] Electric Castle (9,0)

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Electric Castle was een prachtig paradijs. Overdag lag het terrein er mooi (en schoon) bij, maar de stages, aankleding en randactiviteiten kwamen pas echt tot hun recht in de nacht. Een mens kon zich laten leiden door een oase van lichtjes. Eén groot avontuur! “Ik kom iedere dag tot nieuwe ontdekkingen. Zo liep ik net ineens op een strand. Hoe dan?!” Het hoofdpodium kon op de meeste waardering rekenen. Door de brede schermen kreeg je een soort 360 graden-effect. Dat gaf prachtige plaatjes bij acts als Paul van Dyck, alt-j en Moderat. Daarmee heeft het festival een meer dan terechte plek gekregen in de top 5!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Electric Castle Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-electric-castle-2017-is-het-ultieme-bucket-list-materiaal/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [NL] We Are Electric (9,1)

Foto: Yara Bakker / Festileaks

Man, wat lag dat E3-Strand er mooi bij dit jaar! Het festival investeerde flink in de aankleding. De stages hadden zo allen hun eigen charme. De één had een industriële uitstraling, de ander lag te shinen aan het water. Het verdere terrein zag er net zo mooi uit en datzelfde geldt ook voor de camping, al deed daar de prachtige natuur vooral het werk. Het was een elektronisch paradijs aan het water!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige We Are Electric Festivalrapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/06/festivalrapport-we-are-electric-wordt-langzaam-elektronisch-paradijs/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [HU] Balaton Sound (9,1)


Eén van de dingen die Balaton Sound een festival maakt voor je bucketlist, is het Balatonmeer. Aangezien de eerste act op de Main Stage pas laat in de middag het podium betreedt, is er overdag vaak tijd zat om uit te brakken bij het meer. Vlakbij de camping, maar ook op het terrein zelf kun je in de buurt van verschillende podia heerlijk aan het water liggen en een baantje trekken. Festivalbezoekers waren meer dan tevreden over het terrein en daarmee is Balaton Sound de nummer drie van de top 5!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Balaton Sound Festivalrapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/balaton-sound-zwemmen-zweten-en-swingen/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [DE] Melt! (9,4)

Foto: Matthijs Mantel

Ferropolis is het absolute uithangbord van het festival. Het schiereilandje dat normaal dienst doet als museum voor graafmachines, vormt een perfect decor. De lichtshow die tijdens de donkere uurtjes continu te zien is, maakt de locatie ronduit adembenemend. De Main Stage is ten opzichte van vorig jaar verplaatst, wat maakt dat het nu nóg perfecter past in het geheel. Een terrein om van te dromen, maar net niet goed genoeg voor de winst.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Melt! Festivalrapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-feest-slaap-op-melt-2017/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [CZ] Colours of Ostrava (9,7)

Foto: Matyas Theuer / Colours of Ostrava
2015

Dé nummer 1 van 2017: Colours of Ostrava. We keken als geen ander onze ogen uit op het veel te mooie terrein van Colours of Ostrava. Een festivalterrein omgeven door oude, industriële gebouwen is het decor voor een weekend vol muziek, workshops, films, discussies en spelletjes. Colours of Ostrava is een vier dagen durende ontdekkingstocht, want zelfs op de laatste dag kom je nog nieuwe plekjes tegen. Zelfs bezoekers die hier al jaren komen, zien het terrein steeds meer groeien. We kunnen nu al niet wachten tot de volgende editie!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Colours of Ostrava Festivalrapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/rapport-colours/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

[one_third]
1. Colours of Ostrava, CZ (9,7)
2. Melt!, DE (9,4)
3. Balaton Sound, HUN (9,1)
4. We Are Electric, NL (9,1)
5. Electric Castle, RO (9,0)
6. Dauwpop, NL (9,0)
7. Down The Rabbit Hole, NL (9,0)
8. Sziget, HU (8,8)
9. Glastonbury, UK (8,8)
10. Pukkelpop, BE (8,7)
11. Welcome To The Village, NL (8,7)
[/one_third]
[one_third]
12. Solar, NL (8,6)
13. Zwarte Cross, NL (8,6)
14. Best Kept Secret, NL (8,5)
15. Lowlands, NL (8,5)
16. Paaspop, NL (8,4)
17. Retropop, NL (8,4)
18. Space Safari, NL (8,1)
19. Groezrock, NL (8,0)
20. TW Classic, NL (8,0)
21. Bospop, NL (7,9)
22. Pinkpop, NL (7,8)
[/one_third]
[one_third_last]
23. Rock Werchter, BE (7,7)
24. Graspop, BE (7,7)
25. Bennicasim, ES (7,6)
26. Liquicity, NL (7,5)
27. Milkshake, NL (7,5)
28. Suikerrock, NL (7,5)
29. Jera On Air, NL (7,3)
30. FM4 Frequency, (7,1)
31. Mad Cool, ES (7.1)
32. Primavera Sound, ES (7,0)
33. Pitch, NL (6,5)
34. Rock Am Ring, DE (6,2)
[/one_third_last]

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin minimaal 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet alleen de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Eerder las je al over de festivals met de beste locatie. Morgen schotelen we je de winnaars in de categorie ‘Overnachten’ voor. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2017

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 19-22 juli 2017
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.