Zwarte Cross 2017 wint Festival Award voor beste sfeer

Zwarte Cross
Foto: Zwarte Cross website

Festileaks was deze zomer aanwezig op 39 van de grootste festivals van Europa om daar het Festivalrapport op te stellen. Op ieder festival vroegen we minstens 100 festivalgangers een cijfer te geven in 6 vaste categorieën. Deze week bekijken we tijdens de Festileaks Festival Awards welke festivals het hoogst scoorden op welke categorieën. Vandaag op het menu: de 5 festivals met de beste sfeer van 2017.

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer 4000 festivalgangers hun cijfers op 6 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘Sfeer’.

Bekijk hier alle Festivalrapporten van 2017.

5. [UK] Glastonbury (8,91)

festileaks festival awards glastonbury

We trappen de top vijf af met de moeder onder de festivals: Glastonbury. Waar de Engelse festivalganger bekend om staat wordt dit weekend waargemaakt. Tussen nummers en optredens door worden voortdurend de nodige sing-a-longs ingezet, waarop het publiek uitbundig mee blèrt. De lang gestrekte weide wordt op tal manieren van decor voorzien; van adembenemende podia tot een speelplaats aan kunstwerken. Door de gemoedelijke sfeer voelt het als thuiskomen na een lang weekend weggeweest.

 

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Glastonbury-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/06/festivalrapport-glastonbury-2017-doet-alle-maatstaven-teniet/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [NL] Dauwpop (8,93)

Op Dauwpop is voor ieder wat wils. Kinderen, tieners, ouders, gezinnen en ook senioren sieren het festivalterrein. In de ene hoek speel je de bingokaart voor, waarmee je op een steenworp afstand ook jouw scala aan danspasjes kan vertonen. Overdag wordt er goed gebruik gemaakt van de loungeruimtes, voor de nodige powernap of om in alle rust bij te komen. Naarmate de klok rondgaat komt de stemming er steeds beter in. Voor je het weet waan je een weg langs de prachtige foodtrucks en sierlijke stages, op weg naar de climax die Chef’Special heet.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Dauwpop-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/05/festivalrapport-dauwpop-2017-bewijst-zich-heerlijke-hemelvaarts-traditie/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [NL] Down The Rabbit Hole (8,98)

festileaks festival awards down the rabbit hole

Vanaf het eerste uur gaat Down The Rabbit Hole door het leven als een sfeervol schouwspel, wat ook dit jaar weer goed is voor een bronzen plakkaat. Overal waar je kijkt, zijn festivalgangers blij en uitgelaten. Zelfs bij de eerste act op het hoofdpodium is de tent al volgelopen. Waarom slapen als je feesten kan? Elke nacht zijn de Teddy Widder en de Fuzzy Lop de places-to-be voor festivalkonijntjes om te dansen tot de zon (bijna) opkomt.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Down The Rabbit Hole-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/06/festivalrapport-down-the-rabbit-hole-is-leukste-festival-nederland/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [NL] Liquicity (9,01)

festileaks festival awards liquicity
Foto: Yara Bakker / Festileaks

Op Liquicity is te spreken van een hechte community.  “Als je hier niet heen bent geweest, heb je nog nooit echte liefde gevoeld”, merkte een van de festivalgangers op. Voordat het festival van start ging kwamen vele bezoekers al samen als leden van eenzelfde familie. Via de speciale Facebook-groep was het gemakkelijk bekenden van andere feestjes te meeten, maar ook voor de solo-festivalgangers was het contact leggen kinderspel. Na de laatste acts werd er massaal afgereisd naar het kampvuur en de buitenbioscoop, in plaats van het afzonderen in kleine groepjes op de camping.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Liquicity-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-liquicity-festival-2017/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [NL] Zwarte Cross (9,04)

zwarte cross

Op de Zwarte Cross is niks te gek. En dat blijkt! Voor het tweede jaar op rij mag de Zwarte Cross zich het gezelligste festival van Europa noemen. Hier drinken we bier, en Nozem Oil. Hier komen we høken, en schreeuwen. Op Zwarte Cross maakt het niet uit waar je vandaan komt of wie je bent. Zelfs niet of je wel of niet van motoren houdt. En dát maakt het festival in uniek in zijn soort. Nieuw dit jaar: de zoektocht naar Michael is gestaakt, in Lichtenvoorde wordt massaal bezorgd geroepen om Jeroen. Hij schijnt verantwoordelijk te zijn voor alle kleine vuurtjes en gekkigheidjes op het terrein. Stiekem zijn we allemaal Jeroen.

 

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Zwarte Cross-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-nog-steeds-is-niks-gek-op-zwarte-cross-2017/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag:

[one_third]

1. Zwarte Cross, NL (9,04)
2. Liquicity, NL (9,01)
3. Down The Rabbit Hole, NL (8,98)
4. Dauwpop, BE (8,93)
5. Glastonbury, UK (8,91)
6. Benicassum, ES (8,8)
7. Lowlands, NL (8,8)
8. Paaspop, NL (8,7)
9. Sziget, HU (8,6)
10. We Are Electric, NL (8,6)
11. Mysteryland, NL (8,5)
12. Bospop, NL (8,4)
13. Solar, NL (8,4)

[/one_third]

[one_third]

14. Space Safari, NL (8,4)
15. Graspop, BE (8,3)
16. Electric Castle, RO (8,2)
17. Welcome To The Village, NL (8,2)
18. Appelpop, NL (8,1)
19. Best Kept Secret, NL (8,1)
20. FM4 Frequency, AT (8,1)
21. Groezrock, BE (8,1)
22. Jero On Air, NL (8,1)
23. Leeds Festival, UK (8,0)
24. Melt!, DE (8,0)
25. Rock am Ring, DE (8,0)
26. Retropop, NL (7,9)

[/one_third]

[one_third_last]

27. Rock Werchter, BE (7,9)
28. Balaton Sound, HU (7,8)
29. Colours of Ostrava, CZ (7,8)
30. Milkshake, NL (7,8)
31. Pinkpop, NL (7,7)
32. Rock en Seine, FR (7,6)
33. Primavera Sound, ES (7,5)
34. Pukkelpop, BE (7,5)
35. Suikerrock, BE (7,4)
36. Lollapalooza Berlin, DE (7,3)
37. Pitch, NL (7,0)
38. Mad Cool, ES (6,9)
39. TW Classic, BE (6,0)

[/one_third_last]

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin minimaal 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Eerder las je al over de festivals met de beste locatie, de beste overnachtingsmogelijkheden, de beste bereikbaarheid, het beste eten en drinken en de beste line-up. Met de uitreiking van vandaag zijn alle prijzen toegekend. Kijk jij ook zo uit naar het festivalseizoen van 2018? Hou dan de website, maar ook onze Facebookpagina in de gaten voor al het festivalgerelateerde nieuws!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

 

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2017

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 23-25 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.