Festivalconcert: Editors op Pukkelpop 2017

Editors

September = lijstjestijd! Nu het festivalseizoen van 2017 voorgoed achter ons ligt, is het hoog tijd om de balans op te maken. In de Festivalacts Top 100 gaan we samen met jou op zoek naar de 100 beste festivaloptredens van de afgelopen zomer. De stembussen zijn al geopend! Om weer in de juiste nostalgische sfeer te komen, blikken we vandaag terug op het festivalconcert dat Editors gaf op Pukkelpop 2017.

Editors kwam, zag en overwon de afgelopen maanden. Overal waar de band deze zomer speelde, lieten ze een uitzinnig en zielsgelukkig publiek achter. Tom Smith en zijn mannen hebben de hoge verwachtingen met gemak waar kunnen maken; het vurige optreden op Lowlands was volgens jullie namelijk met afstand de beste show van dat weekend. Twee dagen eerder flikten ze op Pukkelpop al hetzelfde kunstje. Van ingetogen pianoballades tot meezingers van epische proporties, alle ingrediënten voor de perfecte show waren aanwezig. Herbeleef het magische optreden met onderstaande concertregistratie. Hit the button en smelt weg!

https://www.youtube.com/watch?v=KIgtml8pjZk

Editors

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste Editors album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Twaalf jaar en vier albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun vijfde en meest recente studioalbum IN DREAM kwamen de heren al langs menig festival. In 2016 stonden ze bijvoorbeeld op op Sziget, Rock Werchter en Best Kept Secret, maar ook deze zomer waren ze present op onder meer Lowlands, Pukkelpop en Hurricane/Southside.

Festivalacts top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

[mks_button size=”large” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com/?front=180″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy