Kodaline werkt aan 3e album en annuleert tour

Kodaline
Kodaline, @Kamiel Scholten Fotografie

Kodaline werkt momenteel aan de opvolger van het in 2015 uitgekomen Coming Up for Air, hierdoor komt de tournee die in december Amsterdam zou passeren te vervallen.

Het goede nieuws is dat er aan nieuw materiaal geen gebrek is. In het onderstaande statement is te lezen dat de band al nieuw werk op de planken heeft liggen en dat er aan inspiratie geen gebrek is. Doordat de band alle kracht in dit nieuwe album wil steken komt de aankomende tournee te vroeg. De optredens die niet meer plaats gaan vinden stonden gepland op het vaste land van Europa. Hieronder valt ook de show die Kodaline op 6 december zou geven in AFAS Live.

Had jij kaarten voor de show in Amsterdam? Check op de site van AFAS Live hoe je je geld terug kan krijgen. De band geeft aan dat de optredens volgend jaar ingehaald worden. Wellicht met een nieuw album onder arm?

Kodaline

De band rondom frontman Steve Garrigan heeft hun sporen in de muziekwereld onderhand ruimschoots verdiend. Kodaline wist bekendheid te vergaren met debuutalbum In a Perfect World, waarop de festivalanthems ‘All I Want’ en ‘High Hopes’ te vinden zijn. Opvolger Coming Up for Air bevestigde de status van de groep. Kodaline is here to stay. Met optredens op Rock Werchter, Pinkpop, Sziget en Lowlands maakte Kodaline indruk en groeide uit tot een graag geziene gast op de festivalweides. De band werkt momenteel aan hun derde studioalbum en heeft aangegeven in 2018 weer op tournee te gaan.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam