Eurosonic Noorderslag presenteert vandaag samen met 30 Europese radiostations de eerste namen voor ESNS 2018. Onder andere Naaz en Tamino vallen onder de eerste namen.

De acts zijn uitgekozen samen met de nationale radiostations uit verschillende landen. Zo heeft Nederland, met 3FM gekozen voor de 19e jarige singe-songwriter Naaz. Radio Brussel presenteert Tamino, een 20-jarige Belgische zanger. Hieronder een overzicht van alle bevestigde namen.

[one_third]
 • Alice Merton
 • Ana Curcin
 • Drops & Points by Pascal Schumacher feat. Maxime Delpierre
 • Giorgio Poi
 • Housewives
 • Isac Elliot
 • Janice
 • Jardier
 • KONOBA & R.O
 • KYTES[/one_third][one_third]
 • L.A.
 • Makree
 • Max Fall
 • meisterjaan
 • Mörk
 • Naaz
 • NIHILS
 • Peter Kernel
 • Phlake
 • Saint Electrics
 • SANDOR[/one_third][one_third_last]
 • SEVEN
 • Sigrid
 • Sonar
 • Soulé
 • Tamino
 • The Magnettes
 • Theo Lawrence & The Hearts
 • TT Syndicate
 • Úlfur Úlfur
 • YONAKA[/one_third_last]

Naaz

De 19-jarige Naaz heeft pas drie singles uit, maar die worden al als een gek gestreamd. In juni werd de single ‘Words’ uitgekozen tot 3FM megahit. Met het nummer wil Naaz laten zien dat ze tegen bepaalde mensen opkijkt, omdat ze hun woorden als kunst ziet. In de muziekvideo wordt ook duidelijk dat ze diversiteit belangrijk vindt. Zelf heeft ze Koerdische roots. Deze zomer stond de Nederlandse zangeres onder andere op Lowlands, als vervanger van Skott.

Eurosonic Noorderslag 2018

Eurosonic Noorderslag live
Eurosonic Noorderslag is een festival voor nieuw talent in Groningen. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier ook hun eerste stappen gezet. Voor veel artiesten is het een belangrijke stap geweest naar hun internationale doorbraak. Ook wordt ieder jaar de Popprijs uitgereikt voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar heeft het collectief New Wave die prijs gewonnen. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van Eurosonic Noorderslag.